Θετικά τα μηνύματα από το άνοιγμα της εστίασης – Διεύρυνση του ωραρίου μετά τις 15 Μαΐου

ck/culpa media

Θετικά εκτιμάται από τους ειδικούς, όπως κύλησε η πρώτη μέρα του ανοίγματος της εστίασης σε όλη τη χώρα, ύστερα από 6 μήνες. Ωστόσο, επισημαίνουν ότι η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, δεν επιτρέπεται να οδηγήσει σε εφησυχασμό γιατί υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος, για την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα.

Οι πολίτες με «βοηθό» τον καλό καιρό βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στα καταστήματα εστίασης, (καφέ και εστιατόρια), τα οποία λειτουργούν από σήμερα σε εξωτερικούς χώρους και έως τις 10:45 το βράδυ. Θαμώνες και καταστηματάρχες συμμορφώθηκαν σε γενικές γραμμές με τα μέτρα – αποστάσεις ασφαλείας και μάσκες.

Να σημειώσουμε ότι όσοι επιθυμούν να βρεθούν σε ένα εστιατόριο ή καφέ, θα πρέπει να να αποστείλουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 6.

Μετά τις 15 Μαΐου διεύρυνση του ωραρίου στην εστίαση 

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο Αδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε ότι το σημερινό άνοιγμα της εστίασης δεν σημαίνει ότι ο κίνδυνος για εξάπλωση του κορωνοϊού έχει περάσει. «Ανοίγουμε την εστίαση αλλά ο ιός δεν έχει φύγει. Το σύνθημα ότι πέρασε ο κίνδυνος δεν έχει δοθεί. Κανένας δεν θέλει να περιορίσει την ελευθερία κανενός, αλλά πρέπει να κρατηθεί ο ιός υπό έλεγχο».

Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι από τις 15 Μαΐου με το άνοιγμα του τουρισμού, στόχος της κυβέρνησης είναι να  διευρυνθεί το ωράριο «πάντα υπό την αίρεση ότι ο ιός θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία. «Σήμερα δεν επιστρέφουμε στην παλιά μας ζωή κάνουμε ένα βήμα προς την κανονικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

2.146 νέα κρούσματα – 134 θάνατοι – 797 διασωληνωμένοι

Το απόγευμα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 48 ώρες (λόγω της αργίας του Πάσχα), τα οποία ήταν 2.146 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τα τεστ να ανέρχονται σε 23.837 και τον δείκτη θετικότητας να σκαρφαλώνει στο 9%.

Σημειώνεται ότι είχαμε 134 θανάτους, ενώ οι διασωληνωμένοι ήταν 797.

Αισιόδοξο μήνυμα στέλνει ο αριθμός  των εισαγωγών νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας, ο οποίος “έπεσε” στους 363, με την ημερήσια μεταβολή να μειώνεται κατά  -16.74%. Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 431 ασθενείς.