Εμβόλιο Johnson & Johnson: Ξεκινούν οι παραδόσεις στην Ε.Ε. – Την Τετάρτη στην Ελλάδα

Στην ΕΕ φτάνει σήμερα (12/4), το μονοδοσικό εμβόλιο Covid-19 της εταιρείας Johnson & Johnson. Οι πρώτες  δόσεις του εμβολίου θα παραλειφθούν από το Βέλγιο και στην συνέχεια, σειρά παίρνουν η Γαλλία και η Ισπανία.

Στην Ελλάδα σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή”, οι πρώτες δόσεις του εμβολίου, αναμένεται να φτάσουν την Τετάρτη 14 Απριλίου. Η Ελλάδα θα λάβει συνολικά 1.330.000 εκατομμύρια, από τις δόσεις από το συγκεκριμένο εμβόλιο. Αυτές  θα παραδοθούν, τον Απρίλιο 70.000 δόσεις, τον Μάιο 300.000 δόσεις & τον Ιούνιο 960.000 δόσεις.

H Ε.Ε. αναμένει συνολικά 55 εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο της αμερικανική εταιρείας Johnson & Johnson, ως τα τέλη Ιουνίου και άλλα 120 εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Τα καλά νέα, ανακοίνωσε μέσω του Twitter η Κύπρια επίτροπος υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέλλα Κυριακίδου, όπου αναφέρει: “Καλά νέα σήμερα, με την έναρξη των παραδόσεων  του μονοδοσικού εμβολίου COVID19 της Johnson & Johnson. Αυτό θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της πρόσβασης σε εμβολιασμούς για τους πολίτες και θα διασφαλίσει να επιτύχουμε τον στόχο μας, που είναι ο εμβολιασμός του 70% του ενήλικου πληθυσμού, μέχρι το καλοκαίρι”.