Δημοσκόπηση Pulse: Στο 7,5% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Image Thor Deichmann από το Pixabay

Με μεγάλη διαφορά των 7,5 μονάδων συνεχίζει να προηγείται η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ .

Εκτός από τη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, η οποία διατηρείται στα ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, δείχνοντας ότι η πολιτική της αντιπολίτευσης που ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποδίδει καρπούς, η δημοσκόπηση της Pulse αναδεικνύει και ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο: Την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία έχει το προβάδισμα με ποσοστό 33,5%, έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ, στην αναγωγή επί των εγκύρων. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί στην τρίτη θέση με ποσοστό 11%, ενώ στη Βουλή μπαίνουν το ΚΚΕ με 6% και η Ελληνική Λύση με 4%. Οριακά κάτω από το 3% βρίσκεται το ΜέΡΑ25, με 2,5%.

Τα αποτελέσματα με αναγωγή επί των εγκύρων

Με μεγάλη διαφορά ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης 

Στην ερώτηση ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί με ποσοστό 38% εξαιρετικά μεγάλο προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα ποσοστό 27%, στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός.

Συντριπτικά υπέρ της ΝΔ η παράσταση νίκης

Η παράσταση νίκης παραμένει συντριπτικά υπέρ της ΝΔ με ποσοστό 58% (από 59% από τον Δεκέμβριο 2022), έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ (έναντι 25%).

Αυτοδύναμη κυβέρνηση επιλέγουν οι πολίτες

Όσον αφορά στις προτιμήσεις των πολιτών για αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει συνολικά 42% τις προτιμήσεις των πολιτών τόσο για αυτοδύναμη κυβέρνηση (σε ποσοστό 31%), όσο και για κυβέρνηση συνεργασίας (σε ποσοστό συνολικά 11%). Ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται και στις δύο κατηγορίες, με ποσοστά 12% και 18% αντίστοιχα.

Δείτε εδώ ολόκληρη την δημοσκόπηση ΣΚΑΙ/Pulse