Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 15,4 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Δημοκρατία διευρύνει την διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς προηγείται με 15,4 ποσοστιαίες μονάδες, στη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB, που πραγματοποιήθηκε για κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, 24 μέρες πριν τις ευρωεκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, με το ΠΑΣΟΚ να μένει τρίτο, αλλά με άνοδο και να  μειώνει τη διαφορά.

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Συγκεκριμένα, η ΝΔ στην αναγωγή της πρόθεσης ψήφου λαμβάνει ποσοστό 32,3%. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 16%, ενώ το ΠΑΣΟΚ κινείται στο 14%. Η Ελληνική Λύση είναι στο 9,9%, ενώ άνοδο παρουσιάζουν η Νέα Αριστερά (3,8%) και η Φωνή Λογικής με 2,8%. Λίγο πιο κάτω ακολουθούν οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου με 2,4%.

Στο εύρος ποσοστού, η ΝΔ θα κινηθεί, σύμφωνα με την MRB, από το 30% έως το 35%, δηλαδή ακόμη ψηλότερα από την επίδοση των ευρωεκλογών του 2019. Ο ΣΥΡΙΖΑ από 14% έως 18% (ίσως ξεπεράσει και τον πήχη του 17%, που έθεσε ο Στ. Κασσελάκης), ενώ το ΠΑΣΟΚ από 12% έως 14%.

Πώς κατανέμονται οι έδρες

Με βάση το εύρος των ποσοστών των κομμάτων, οι έδρες που θα πάρουν τα κόμματα μοιράζονται ως εξής: ΝΔ (8), ΣΥΡΙΖΑ (4), ΠΑΣΟΚ (3), ΚΚΕ (2), Ελληνική Λύση (2), Πλεύση Ελευθερίας (1), Νέα Αριστερά (1).

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 27,8% και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 8,8%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 7%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 6,7%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 3,3% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 3,2%.