Δημοσκόπηση Metron: Κυρίαρχη η ΝΔ με 38,2% – Κέρδη για ΠΑΣΟΚ – Στην τρίτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Μια πρώτη εικόνα του πολιτικού κλίματος και των εκλογικών συσχετισμών, αμέσως μετά την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει η έρευνα Metron Forum 2.0, της εταιρείας Metron Analysis, για το MEGA.

Συγκεκριμένα, η έρευνα δείχνει ότι η κυβέρνηση παρά τις εκλογικές απώλειες, τουλάχιστον σε δημοσκοπικό επίπεδο, παραμένει κυρίαρχη. Στην εκτίμηση, η ΝΔ έχει διαφορά 22,9 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 38,2%.

Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ δείχνει να παγιώνεται στην δεύτερη θέση, με κέρδη σχεδόν δύο μονάδων μέσα στον τελευταίο μήνα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την καθοδική του πορεία, από το 15,2% στην εκτίμηση ψήφου τον Οκτώβριο, μετρήθηκε στα τέλη Νοεμβρίου από την Metron Analysis στο 12,7%.

Nέα άνοδο καταγράφει το ΚΚΕ, που κέρδισε 1,3 μονάδες μέσα σε ένα μήνα «κλείνοντας» στις 1,2 μονάδες (από 5) την διαφορά του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οριακά πάνω από μονοψήφια ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται και συγκριτικά με τον Οκτώβριο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάνει επιπλέον 1,8% και φθάνει το 10,2% στην πρόθεση ψήφου. Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει 1,6% συγκριτικά με τον Οκτώβριο και φθάνει στο 12,2% και καταγράφεται ως δεύτερη δύναμη δημοσκοπικά. Κέρδη 0,5% καταγράφει και η ΝΔ αγγίζοντας το 30,5%.

Δημοτικότητες πολιτικών αρχηγών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά το κόστος των μεγάλων φυσικών καταστροφών, παραμένει ο πλέον δημοφιλής πολιτικός με 45% θετικές γνώμες έναντι 53% αρνητικών, ενώ ιδιαιτέρως δημοφιλής είναι και ο γενικός γραμματέας της ΚΕ της ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, με 40% θετικές γνώμες και 50% αρνητικές. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει 37% θετικές γνώμες και 54% αρνητικές, ενώ και η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει 35% θετικές και 58% αρνητικές. Αντιθέτως, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει μόνο 31% θετικές γνώμες, με τις αρνητικές να φτάνουν το 54%.

Καταλληλότερος Πρωθυπουργός

Στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει ένα 41% με τους Στέφανο Κασσελάκη και Νίκο Ανδρουλάκη να μένουν στο 5%.

Δείτε εδώ ολόκληρη την δημοσκόπηση της Metron Analysis, για το MEGA.