Δημοσκόπηση ALCO: Απώλειες για ΝΔ & ΠΑΣΟΚ, κέρδη για ΣΥΡΙΖΑ – Ευκαιρία διαμαρτυρίας οι ευρωεκλογές

Προβάδισμα 13,3 μονάδων, παρά τις απώλειες, διατηρεί η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

H εταιρεία εκτιμά σε αυτή τη συγκυρία ότι το ποσοστό της ΝΔ κυμαίνεται από το 29% ως το 33%, έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ με άνω όριο να φτάνει στο 16%. Το ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερό στην τρίτη θέση και σε αυτή τη μέτρηση και φτάνει έως το 14%.

Πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 25,6% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,3%, το ΠΑΣΟΚ με 11,4%, η Ελληνική Λύση με 8,2%, το ΚΚΕ με 8%, η Νίκη με 3,6% και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5%.

Η ΝΔ χάνει 1,4 της μονάδας σε σχέση με την μέτρηση του Μαρτίου, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 1,8 μονάδες ενώ το ΠΑΣΟΚ πρακτικά παραμένει οριακά στάσιμο, με απώλεια 0,1 της μονάδας. Κέρδη 1,8 μονάδων εμφανίζει και η Ελληνική Λύση που είναι στην τέταρτη θέση.

Διαχρονική πρόθεση ψήφου

Στον πίνακα με τη διαχρονική πρόθεση ψήφου αποτυπώνεται η κυβερνητική φθορά, που από το 30,3%, τον Ιανουάριο, κατεβαίνει τον Απρίλιο στο 25,6%, χάνοντας συνολικά 4,7 μονάδες. Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στα ίδια ποσοστά και συγκεριμένα απο 12,2% στο  12,3%, όπως και το ΠΑΣΟΚ, που από το 11,8%, καταγράφει σήμερα 11,4%.

Το 49%, με άνοδο 9 μονάδων σε σχέση με τον Φεβρουάριο, δηλώνει ότι οι ευρωεκλογές είναι ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας, ενώ αντίστοιχα υποχωρεί από το 56% στο 49% το ποσοστό όσων έλεγαν, ότι δεν θα αποτελέσουν οι ευρωεκλογές ψήφο διαμαρτυρίας.

Στην ερώτηση, ότι τυχόν αρνητικό αποτέλεσμα για τη ΝΔ θα δημιουργήσει ζήτημα σταθερότητας στη διακυβέρνηση το 65% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά.

Το 75% δεν έχει πεισθεί ότι η κυβέρνηση δεν προσπαθεί να συγκαλύψει τη τραγωδία των Τεμπών

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης, το 75% δεν έχει πεισθεί ότι δεν υπάρχει προσπάθειας συγκάλυψης της τραγωδίας των Τεμπών, ενώ το 63% δεν πείστηκε ότι ισχυρά συμφέροντα θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την πορεία της χώρας.