Δημοσκόπηση Alco: Ανοίγει η “ψαλίδα” – 8,3 μονάδες η διαφορά ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ

Image Thor Deichmann από το Pixabay

Ανοίγει η “ψαλίδα” μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,6%, όπως δείχνει η νέα δημοσκόπηση της ALCO, που παρουσιάστηκε σήμερα 17/10, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 8,3 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ (από 7,7 τον προηγούμενο μήνα) καθώς στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων συγκεντρώνει ποσοστό 31,2% έναντι 22,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην μέτρηση του Σεπτεμβρίου, το κυβερνών κόμμα συγκέντρωνε ποσοστό 30,6%, έναντι 22,9% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,4% και έπονται το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 5,1%, το ΜέΡΑ25 με 3,2% και οι Έλληνες με 2%. Στο 12,2% έναντι 14,5%, καταγράφονται οι αναποφάσιστοι

Όπως εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ALCO, Κώστας Παναγόπουλος, η αύξηση της Νέας Δημοκρατίας οφείλεται κυρίως στην μείωση του αριθμού των αναποφάσιστων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει διπλάσιες απώλειες από τη Νέα Δημοκρατία στις διαρροές προς το ΠΑΣΟΚ.

Η ακρίβεια μειώνει τις αγορές βασικών αγαθών

Στο ερώτημα αν “η ακρίβεια σας έχει υποχρεώσει να μειώσετε τις αγορές βασικών αγαθώντο 40% λέει αρκετά, το 31% λέει πολύ, το 23% λέει λίγο και το 5% καθόλου.

Οι πολίτες θα περιορίσουν το χειμώνα τις ώρες λειτουργίας στη θέρμανση

Στο ερώτημα “αν υπάρχει ανησυχία για το ότι θα χρειαστεί το χειμώνα να περιορίσουν οι πολίτες τις ώρες που θα λειτουργεί η θέρμανση στο σπίτι” το 40% λέει πως ανησυχεί αρκετά, το 37% πολύ, το 14% λίγο, το 6% καθόλου και το 3% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Σχετική ανησυχία για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

Όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και “αν υπάρχει ενδεχόμενο η Τουρκία να προχωρήσει σε θερμό επεισόδιο” το 32% ανησυχεί λίγο, το 24% αρκετά, το 21% καθόλου, το 12% πολύ και ένα 11% δεν ξέρω/δεν απαντώ.