Δημοσκόπηση Alco: Με 13,2 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ

Hand photo created by freepik - www.freepik.com
Σταθερό προβάδισμα 13,2 μονάδων καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 37,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, εμφανίζοντας και τα δύο κόμματα οριακές μεταβολές σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με αυξημένα τα ποσοστά, στο 6,8%, το ΚΚΕ στο 5,2% και η Ελληνική Λύση στο 4%, ενώ το ΜέΡΑ 25 βρίσκεται στο 2,9%.

Στο ερώτημα “ποιόν εμπιστεύεστε για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 41% προηγείται με διαφορά 18 μονάδων του Αλέξη Τσίπρα με 23%. «Κανέναν από τους δύο» απαντά το 32%.

Ποσοστό 38% των πολιτών, εκτιμά ότι με κυβέρνηση ΝΔ και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα έρθει η ανάπτυξη στην οικονομία, ενώ το 21% επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Το 67% των ερωτηθέντων εκφράζει την ικανοποίηση του από το πρόγραμμα και το σχεδιασμό των  εμβολιασμών, ενώ μόλις 25% που απαντά «όχι».

Στην ερώτηση για την καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια το 52% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση εκφράστηκαν θετικά. Μόλις το 23% απάντησε αρνητικά.

Αρνητική είναι η εικόνα των πολιτών από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπου το 53% των ερωτηθέντων δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο, σε αντίθεση με το 40% που απαντά πως είναι.

Το 54% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση, θεωρεί δυσμενείς τις ρυθμίσεις του εργασιακού νομοσχεδίου για τους εργαζόμενους, ενώ μόνο το 25% τις πιστεύει ότι είναι  ευνοϊκές.

Η ταυτότητα της έρευνας της ALCO για το ΟΡΕΝ

Η ταυτότητα της έρευνας της ALCO για το OPEN