Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 13,5 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία

Image Thor Deichmann από το Pixabay
Σταθερό προβάδισμα 13,5 μονάδων, συνεχίζει να διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Ικανοποιημένοι οι πολίτες με την οργάνωση των εμβολιασμών. Η αποδοχή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΙ,  στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων) η ΝΔ συγκεντρώνει 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5%, το ΚΙΝΑΛ 7%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 στο 3%.

Δημοσκόπηση Pulse

 

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο 44%, δεκαοκτώ μονάδες μπροστά από τον Αλέξη Τσίπρα που βρίσκεται στο 26%. Στο 27% η απάντηση «Κανένας».

Δημοσκόπηση Pulse

 

Ικανοποιημένοι από την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα, δηλώνουν το 48% (25% πολύ, 23% αρκετά), το 21% δηλώνει μέτρια ικανοποιημένο, ενώ το 25% λίγο έως καθόλου (10% και 15% αντίστοιχα).

Δημοσκόπηση Pulse

 

Στο ερώτημα εάν θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού (υποβλήθηκε μόνο σε όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί), θετικά απάντησε το 75% (56% σίγουρα ναι, 19% μάλλον ναι), ενώ το 22% των απαντήσεων ήταν αρνητικές (10% μάλλον όχι, 12% σίγουρα όχι).

Δημοσκόπηση Pulse

 

Σχετικά με τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη ιδιωτών και επιχειρήσεων (φορολογικές & ασφαλιστικές ελαφρύνσεις), το 55% θεωρεί ότι είναι στην σωστή κατεύθυνση (26% σίγουρα, 29% μάλλον σε θετική), ενώ το 29% τις κρίνει αρνητικά (15% μάλλον σε λανθασμένη κατεύθυνση, 14% σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση). Ένα ποσοστό 16% απάντησε «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Δημοσκόπηση Pulse

Δείτε εδώ αναλυτικά την δημοσκόπηση της Pulse/ΣΚΑΙ