Cool Jerk: Αυθεντικό φαγητό Καραϊβικής στο Χαλάνδρι

Κρέατα που μαρινάρονται με δεκάδες μπαχαρικά, ψήνονται αριστοτεχνικά στα κάρβουνα για να καραμελώσει η μαρινάδα τους. Στη συνέχεια καπνίζονται αποκτώντας αυτή την χαρακτηριστική jerk νοστιμια,που σε κάνει να κλείνεις τα μάτια και να ονειρεύεσαι την Τζαμάικα. Αυτό είναι το Cool Jerk!

Η ιστορία του Cool Jerk

Ξεκίνησε στο  κέντρο της Αθήνας το 2019 ενώ μετέπειτα επί πανδημίας, μεταφέρθηκε στο Χαλάνδρι σαν το πρώτο τζαμαϊκανό εστιατόριο- street food στην Ελλάδα.

Όλη η εμπειρία του σεφ Στάθη Χρηστίδη διοχετεύεται από τα ταξίδια που έκανε στο εξωτερικό: Ισπανία, Μαϊάμι, Λατινική Αμερική, Μπαχάμες. Εκεί άλλωστε γνώρισε και τους Τζαμαικανούς φίλους του που τον μύησαν στο jerk chicken: «Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με 22 διαφορετικά είδη μπαχαρικών. Έπειτα το ψήνουμε στη σχάρα. Το τζαμαϊκανό κοτόπουλο θέλει φλόγα και μετά καπνό. Στην Καραϊβική πουλάνε το jerk chicken μέσα σε κομμένους θερμοσίφωνες…εμείς απλώς καπακώνουμε πάνω στη σχάρα τα κρέατα με γαλβάνιζέ μπασίνες, για να καπνιστούν στην εντέλεια.»

Τι θα φάμε στο Cool Jerk;

Πρέπει να ξεκινήσεις τη δοκιμή σου από τις καυτές και ζουμερές φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα ανανά και φυσικά να αφεθείς στη μαγεία του jerk chicken ή του jerk pork steak επιλέγοντας το κρέας που θες που και τα δύο μαρινάρονται σε τζαμαϊκανά μπαχαρικά και συνοδεύονται από ρύζι και βουτυράτο καλαμπόκι σχάρας.

Σαλάτα με λάχανο, τζαμαϊκανό κοτόπουλο, μάνγκο, λεμόνι, αγγούρι και κρουτόν σκόρδου. Παναρισμένες μπουκίτσες κοτόπουλου, με παχύρευστη caramel mayo sauce, αρωματικό ρύζι και γλυκό- spicy καλαμπόκι στα κάρβουνα.

Τηγανιτές γαρίδες με σάλτσα tamarind και λάχανο για τους vegetarianαλλά καιJerk Patty δηλαδή ένα μικρό burger με μπιφτέκι, μαγιονέζα, μπαχαρικά, πίκλα και τσένταρ. Επίσης μικρές cruncy πίτες καλαμποκιού με φτερούγες κοτόπουλου, πασπαλισμένες με μπαχαρικά και σάλτσα ανανά.

Ενδιαφέρον έχουν το Movie Night, πακέτο που περιλαμβάνουν δύο αναψυκτικά, pop-corn και… δύο προφυλακτικά! Ναι καλά ακούσατε! Επίσης σε συνεργασία με το Noma Dog Bakery μπορεί κάποιος να παραγγείλει το δικό του τζαμαϊκανό φαγητό και ταυτόχρονά να δώσει και μία λιχουδίτσα στον πιστό του φίλο.

  • Εξωτικοί συνδυασμοί γεύσεων με μικρό και ευέλικτο μενού, σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 8 ευρώ
  • Cool Jerk: Σωκράτους 2 Χαλάνδρι τηλ. 211-4186044

Τα ρεπορτάζ αγοράς & τα προϊόντα που παρουσιάζονται στο culpanews.gr, είναι επιλογές των συντακτών. Δεν έχουν εμπορικό σκοπό και δεν αποφέρουν διαφημιστικά έσοδα.