Αρκουμανέας: 99% ανεμβολίαστοι όσοι νοσηλεύονται – Στα 30 ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων

Photo Gabriella Clare Marino on Unsplash

«Έχουμε πλέον μια πανδημία των ανεμβολίαστων. Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν σοβαρά», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρμουμανέας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ

Κυρίαρχη η μετάλλαξη Δέλτα και στη χώρα μας

O κ. Αρκουμανέας ανέφερε τον τρομακτικό ρυθμό με τον οποίο μεταδίδεται η μετάλλαξη Δέλτα: «Η μετάλλαξη Δέλτα είναι η κυρίαρχη στα καινούργια κρούσματα στη χώρα μας, Είχαμε ανακοινώσει το 60 – 61% των καινούργιων στελεχών προ ημερών. Σύμφωνα με τα καινούργια στοιχεία ανεβαίνει γοργά, 10 μονάδες περίπου την εβδομάδα. Θα φτάσει γρήγορα το 70% πλέον το παρατηρούμε και στα νησιά, ειδικά στα νησιά που έχουν αύξηση κρουσμάτων».

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σημείωσε ότι ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων και είναι σήμερα γύρω στα 30 έτη, ενώ στις αρχές του έτους ήταν στα 46 και συμπλήρωσε ότι «Θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων και αυτή την εβδομάδα, και τις επόμενες, πρέπει να κοιτάμε όμως την ηλικία, κι αν καταλήγουν σε ΜΕΘ, διασωληνώνονται ή έχουμε και θανάτους».

99% ανεμβολίαστοι όσοι νοσηλεύονται και πάνε σε ΜΕΘ

Ο κ. Αρκουμανέας δήλωσε ακόμη ότι είναι κατά 99% ανεμβολίαστοι όσοι νοσηλεύονται και πάνε σε ΜΕΘ, καθώς ο εμβολιασμός σώζει ζωές. Αποσαφήνισε πάντως πως τις τελευταίες μέρες ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων έχει μειωθεί. Έπεσε, τόνισε, και το RT (δείκτης μετάδοσης) από το 1,38 στο 1,22.

«Σήμερα θα περάσουμε τα 10 εκατ. εμβολιασμών, που είναι πολύ σημαντικό, συνεχίζουμε με ένα πολύ καλό ρυθμό πάνω από 75.000 εμβολιασμοί την ημέρα είναι λογικό και λόγω καλοκαιριού να υπάρχει μια μείωση υπάρχουν σκέψεις για επιπλέον δράσεις προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό των ανθρώπων που εμβολιάζονται καθημερινά.  Πρέπει να πείσουμε για την ασφάλεια των εμβολιασμών το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον μας. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει».