Ανοίγουν για τους 18-29 και τα εμβόλια Pfizer & Moderna

Gustavo Fring / Pexels
Ξανανοίγει από τις 7 Ιουνίου η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα των 18 έως 29 ετών για τους τρείς τύπους εμβολίων.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς προανήγγειλε για τις επόμενες ημέρες τη διάθεση και των άλλων δύο εμβολίων, εκτός της Johnson & Johnson για τους 18-29, δηλαδή των Pfizer και Moderna

Όπως ανέφερε ο υπουργός στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, οι νέοι ηλικίας από 18 έως 29 ετών, θα μπορούν να εμβολιάζονται από τις επόμενες ημέρες και με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna. Η πλατφόρμα θα ανοίξει από τις 7 Ιουνίου για να μπορούν οι νέοι να κλείνουν τα ραντεβού τους.

Το ενδιαφέρον που έδειξαν οι νέοι για εμβολιασμό ήταν πολύ μεγάλο, με τα πρώτα 50.000 ραντεβού για το εμβόλιο της Johnson & Johnson να «εξαφανίζονται» σε διάστημα λίγων ωρών. Ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σημείωσε ότι έχουν ήδη εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο 65.000 νέοι, ενώ είχαν εκδηλώσει πολύ περισσότεροι ενδιαφέρον.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έκανε αναφορά και στο Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό covid, το οποίο ξεκίνησε να εκδίδεται από χθες, λέγοντας ότι ήδη το έχουν εκδώσει περισσότεροι από 81.000 πολίτες μέχρι χθες το βράδυ, ενώ για κάποια λάθη που υπήρξαν ως προς τον τύπο του εμβολίου έχουν ήδη διορθωθεί και όσοι τα εντόπισαν μπορούν να τυπώσουν το νέο διορθωμένο πιστοποιητικό. Να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής, το πιστοποιητικό χρησιμοποιείται σε «επτά χώρες, μαζί με την Ελλάδα.