Ανδρουλάκης: Εσωκομματικό δημοψήφισμα για το όνομα – ΠΑΣΟΚ Δημοκρατική Παράταξη το πιο πιθανό

O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης,

Με νέο όνομα στις επόμενες εθνικές εκλογές θα κατέβει το Κίνημα Αλλαγής. Όπως ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης από την Πάτρα, την ίδια ημέρα των εκλογών για τις νέες Νομαρχιακές Επιτροπές του Κόμματος, θα διεξαχθεί και εσωκομματικό δημοψήφισμα για το όνομα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στις 8 Μαΐου.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, τόνισε: «Το όνομα της παράταξης που θα κατέβουμε στις βουλευτικές εκλογές θα το υπογράψουν με την ψήφο τους τα χιλιάδες μέλη μας που θα συμμετέχουν στη διαδικασία της 8ης Μαΐου» και συμπλήρωσε ότι αυτό ήταν προεκλογική του δέσμευση κατά τις εκλογές ηγεσίας του κόμματος και προανήγγειλε ότι για όλες τις μεγάλες αποφάσεις θα προηγούνται αντίστοιχες διαδικασίες με το στήσιμο κάλπης και το κάλεσμα συμμετοχής προς τα μέλη του κόμματος

Το πιθανότερο όνομα: ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη 

Σύμφωνα με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη το όνομα που φαινεται πιο πιθανό είναι το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ  στο όνομα να σηματοδοτήσει την επιστροφή στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου, ενώ η «Δημοκρατική Παράταξη» να τονίζει τις καταβολές του κινήματος απο το Κέντρο.

Ανδρουλάκης: Πρωταγωνιστές γίναμε & θα το δείτε την πρώτη Κυριακή της απλής αναλογικής 

«Πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι και ισχυροί στις επόμενες εκλογές για να επιβάλουμε τους κανόνες μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Ακούω τις τελευταίες μέρες ότι γίναμε ρυθμιστές. Όχι κ. Μητσοτάκη και κ. Τσίπρα. Πρωταγωνιστές γίναμε και θα το δείτε την πρώτη Κυριακή της απλής αναλογικής, που η δημοκρατική παράταξη θα έχει εντολή να σχηματιστεί κυβέρνηση σοσιαλδημοκρατικού κορμού» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής»

«Αν περιμένουν σωσίβιο αυτοί οι βαθιά αποτυχημένοι πρωθυπουργοί, ας μην το περιμένουν από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη. Σωσίβιο στον κ. Τσίπρα και στον κ. Μητσοτάκη, που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό, δεν δίνει το ΠΑΣΟΚ. Ο ένας έλεγε ότι ”θα σκίσουμε τα μνημόνια” και έφερε τις χειρότερες δημοσιονομικές πολιτικές και το υπερταμείο και ο άλλος κάνει μια πολιτική των λίγων και της παρέας του, του δήθεν επιτελικού κράτους-χάους του Μαξίμου. Εμείς έχουμε στόχο: αντί να δώσουμε σε αυτούς σωσίβιο, να δώσουμε ελπίδα στην Ελληνίδα και στον Έλληνα» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης είπε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι του ζητούσε η αντιπολίτευση να τα δώσει όλα. Ήταν ο ίδιος δημοσιονομικά υπεύθυνος; Του είπαμε εμείς να κάνει 43 δισεκατομμύρια ευρώ δημοσιονομική επέκταση, την τέταρτη μεγαλύτερη παγκοσμίως; Όλα τα έδωσε. Τα έδωσε δίκαια και αξιοκρατικά; Έχουμε ποιοτικό ΑΕΠ; Και σήμερα απέναντι σε αυτή την ενεργειακή κρίση δεν έχει ”καύσιμο” το κράτος να στηρίξει τον αγρότη, τον μεταποιητή και τον φτωχό Έλληνα που του έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Δεν είναι δημοσιονομικά υπεύθυνος, είναι βαθιά ανεύθυνος», ανέφερε.

Ανδρουλάκης: Ο Τσίπρας δεν έβαλε μυαλό

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να λέγεται προοδευτικός. Πώς θα ένιωθε ο λαός μας όμως αν την ώρα του Αττίλα, ένας πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης αριστερού κόμματος της Ευρώπης έβγαζε μια καρδούλα στα κοινωνικά δίκτυα με τη μισή σημαία της Τουρκίας και τη μισή της Ελλάδας; Ο κ. Τσίπρας δεν έβαλε μυαλό. Η μεγαλύτερη αρετή σε μια εποχή κρίσεων είναι η υπευθυνότητα», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης

Στην εκδήλωση της Πάτρας με ομιλητή τον κ. Ανδρουλάκη, συμμετείχαν ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας, Γιώργος Παπανδρέου, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας και βουλευτής Ηλείας, Μιχάλης Κατρίνης και άλλα στελέχη του κόμματος.