Η οικονομία του Ισραήλ αναπτύχθηκε κατά 7% το 2021

Photo: pixabay

Σημαντική ανάπτυξη κατά 7% παρουσίασε η οικονομία του Ισραήλ το 2021, ξεπερνώντας τον παγκόσμιο μέσο όρο του 5,9%, αναφέρει η μελέτη των Dunn and Bradstreet που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου.

Όπως εξηγεί ο Efrat Segev, Αντιπρόεδρος Δεδομένων και Ανάλυσης της Dun & Bradstreet  «Ολόκληρη η παγκόσμια οικονομία και ειδικότερα η ισραηλινή οικονομία, παρουσίασαν βελτίωση στους οικονομικούς και επιχειρηματικούς δείκτες το 2021, αφού το 2020 επηρεάστηκε σημαντικά από τον κορονοϊό».

Ο Efrat Segev σημπλήρωσε ότι η ισραηλινή βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας ήταν η βασική πηγή ανάπτυξης για το Ισραήλ το 2021. «Το κύριο καθήκον της κυβέρνησης και των εταιρειών του κλάδου θα είναι να δουν, πώς αυτή η ανάπτυξη μπορεί να διαπεράσει περισσότερο».

Σύμφωνα με την έκθεση, ενώ η βιομηχανία της τεχνολογίας ήταν η αιτία για το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής ανάπτυξης του Ισραήλ, άλλοι κλάδοι της οικονομίας υπέφεραν, συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού, των εστιατορίων, της ψυχαγωγίας και άλλων. Επιπλέον, η εταιρεία μελετών προειδοποίησε ότι υπάρχει συνεχιζόμενη έλλειψη πρώτων υλών και δυσκολία στη λειτουργία σταθερών γραμμών εφοδιασμού, που έχει επηρεάσει αρνητικά τον κατασκευαστικό τομέα καθώς και τη βιομηχανία αυτοκινήτων και ηλεκτρονικών.

Διαβάστε περισσότερα στο moneyview.gr