Αlco: Προβάδισμα 10,2% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι

Photo: mohamed Hassan Pixabay
Διψήφιο προβάδισμα της τάξης του 10,2% συνεχίζει να διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην νέα  δημοσκόπηση της ALCO για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Ωστόσο να σημειώσουμε, ότι η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων έχει μειωθεί 2,9 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση, καθώς η κυβέρνηση μετά από δύο χρόνια καταγράφει την πρώτη της δημοσκοπική φθορά. Από την άλλη, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αξιοποιεί αυτή τη φθορά, καθώς εμφανίζει και αυτή μια οριακή πτώση 0,3 μονάδων. 

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό το 34%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 23,8%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 7%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,6% και 3% το ΜέΡΑ25. Κάτω από το όριο του 3% παραμένουν η Πλεύση Ελευθερίας με 1,6% και η Χρυσή Αυγή με 1,2%. Οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 13,2% και άλλο κόμμα επιλέγει το 6%.

dimoskopisi-alco-ti-psifizoyn-osoi-den-echoyn-emvoliastei4

dimoskopisi-alco-ti-psifizoyn-osoi-den-echoyn-emvoliastei6

Σαφές προβάδισμα Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, διατηρεί την εμπιστοσύνη των ερωτηθέντων, συγκεντρώνοντας το 36%. Τον «κανένα» επιλέγει το 34%, ενώ τον Αλέξη Τσίπρα το 22%. Παρόλο που ο Πρωθυπουργός καταγράφει μια πτώση της τάξης του 5%, καθώς στην προηγούμενη μέτρηση της Alco βρισκόταν στο 41%, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει στα ίδια ποσοστά.

dimoskopisi-alco-ti-psifizoyn-osoi-den-echoyn-emvoliastei8

Το 43% πιστεύει ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης δεν βοηθούν καθόλου την οικογένειά τους

Αρνητικά είναι τα μηνύματα που στέλνει η δημοσκόπηση στη κυβέρνηση, σχετικά με τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα. Συγκεκριμένα στην ερώτηση “αν τα οικονομικά μέτρα  βοηθούν την οικογένειά σας” το 43% δηλώνει “καθόλου”, το 22% απαντά “λίγο”, ενώ μόλις το 15% και 4% δηλώνουν “αρκετά” και “πολύ”, αντίστοιχα.

dimoskopisi-alco-ti-psifizoyn-osoi-den-echoyn-emvoliastei18

Το 23% των ανεμβολίστων δηλώνουν ότι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ

Στο ερώτημα “τι ψηφίζουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί“, οι απαντήσεις προκαλούν αίσθηση, καθώς το 23% απαντά ΣΥΡΙΖΑ,  7% δηλώνει ότι ψηφίζει Νέα Δημοκρατία. Το 4% ΚΚΕ και το 2% ΚΙΝΑΛ.

Να σημειώσουμε ότι το 12% επιλέγει την “Ελληνική Λύση”, 6% τη Χρυσή Αυγή, 3% το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, “άλλο κόμμα” το 13%, ενώ το 18% δηλώνει “αποχή/λευκό”, και το 11% δηλώνει ότι είναι ανεξάρτητο.

dimoskopisi-alco-ti-psifizoyn-osoi-den-echoyn-emvoliastei0

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση του κεντρικού δελτίου Ειδήσεων του OPEN, που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2021 από την ALCO.