ALCO: 7,3% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Στις 7,3 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου επι των εγκύρων, στην δημοσκόπηση της ALCO για το κεντρικό δελτίο του Alpha. Να σημειώσουμε ότι η διαφορά τον Οκτώβριο βρισκόταν στις 8,3 μονάδες.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής: ΝΔ 30,3%, ΣΥΡΙΖΑ 23%, ΠΑΣΟΚ 11,4% και ακολουθούν ΚΚΕ 5,2%, Ελληνική Λύση 4,9%. Πτώση εντός των ορίων του στατιστικού λάθους το ΜεΡΑ25 στο 2,7%, οι  Έλληνες για την Πατρίδα 2,1%, άλλο κόμμα 6,2%, ενώ οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 14,2%.

Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η ΝΔ χάνει σχεδόν μία μονάδα σε σχέση με τον Οκτώβριο, ωστόσο δεν ωφελούνται ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ από τις υποκλοπές, ενώ σημειώνεται αύξηση των αναποφάσιστων.

Καλάθι του νοικοκυριού

Όσον αφορά στο καλάθι του νοικοκυριού το 44% των ερωτηθέντων δεν το χρησιμοποιεί, ενώ το 39% δυσκολεύεται να βρει πληροφορίες για τα προϊόντα που περιλαμβάνει.

Σχεδόν οι μισοί (49%) θεωρούν ότι πρέπει να διευρυνθεί το καλάθι του νοικοκυριού, ώστε να περιλαμβάνει προϊόντα που καλύπτουν ευρύτερες ανάγκες των νοικοκυριών.

Ένας στους τρεις δηλώνει ότι χρησιμοποιεί το καλάθι του νοικοκυριού και το 32% θεωρεί ότι πετυχαίνει «πολύ ή αρκετά» να  συγκρατήσει τις τιμές στα προϊόντα που καλύπτουν  τις βασικές ανάγκες των πολιτών.

 Υποκλοπές

Το 64% των ερωτηθέντων απαντά πως δεν πιστεύει, ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν έχουν σχέση με τις παρακολουθήσεις μέσω κινητών τηλεφώνων.