Αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό στο Café του Νομισματικού Μουσείου

Μία νοσταλγική ρετρό μουσική βραδιά πλημμυρισμένη από αισθήματα, θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε στο café του Νομισματικού Μουσείου στις 21.09.23 και ώρα: 21.00. Η επί χρόνια συνεργάτιδα του πολυαγαπημένου μας συνθέτη Γιάννη Σπανού, Χρυσούλα Στεφανάκη με τη συνοδεία πιάνου, θα ερμηνεύσει τα πιο γνωστά του τραγούδια!

Λίγα λόγια για τον συνθέτη Γιάννη Σπανό

Επί έξι δεκαετίες, ο Γιάννης Σπανός μάς χάρισε αμέτρητες όμορφες μουσικές στιγμές. Προικισμένος με ένα διακριτό και ιδιαιτέρως χαρακτηριστικό προσωπικό στίγμα, ενσωμάτωσε έναν ευρωπαϊκό αέρα στην ελληνική μουσική σκηνή.

Ταξίδεψε στην Γερμανία όμως εγκαταστάθηκε στη Γαλλία. Δούλεψε εκεί ως πιανίστας σε νυχτερινά κέντρα, γράφοντας τραγούδια για την Μπριζίτ Μπαρντό, την Ζιλιέτ Γκρέκο κ.α. Επιστρέφει στην Ελλάδα και απογειώνει την Καίτη Χωματά με το τραγούδι ‘Μία αγάπη για το καλοκαίρι’ και το λεγόμενο Νέο Κύμα.

Κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας του, ο Γιάννης Σπανός μελοποίησε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, του Γιώργου Παπαστεφάνου αλλά και ποιήματα των Βασίλη Ρώτα, Γεωργίου Βιζυηνού, Μυρτιώτισσας, Νίκου Καββαδία, Μίλτου Σαχτούρη και άλλων. Τραγούδια του, εκτός από την Καίτη Χωματά, έχουν ερμηνεύσει οι: Αρλέτα, Κώστας Καράλης, Γιάννης Πάριος, Ελένη Δήμου, Χάρις Αλεξίου και άλλοι αγαπημένοι ερμηνευτές.

Η τραγουδίστρια Χρυσούλα Στεφανάκη

Η Χρυσούλα Στεφανάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Από πολύ μικρή στα πέντε της μόλις χρόνια ξεκίνησε να παίζει πιάνο αυτοδίδακτη. Στα έξι  της χρόνια ξεκίνησε μαθήματα πιάνου, κιθάρας και θεωρίας και αρμονίας της μουσικής στο Ωδείο Απόλλων του Ηρακλείου Κρήτης τα οποία συνέχισε για δώδεκα χρόνια. Αργότερα συνέχισε τα μαθήματα φωνητική στο Ολυμπιακό Ωδείο Αθηνών. Ο πρώτος που την άκουσε να τραγουδάει ήταν ο Μανώλης Λιδάκης και έτσι ξεκίνησε τις καλοκαιρινές συναυλίες μαζί του. Έχει συνεργαστεί με τους: Γιάννη Σπανό, Μίμη Πλέσσα, Γιώργο Κατσαρό, Χρήστο Νικολόπουλο κ.α.

Η πρώτη της δισκογραφική δουλεία με τίτλο ‘Για μία γυναίκα’ βασιζόταν σε ελληνικά τραγούδια της εποχής του μεσοπολέμου, πάνω σε ενορχήστρωση του Δαυίδ Ναχμία. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι με τίτλο ‘Μέσα στη σιωπή’, σε στίχους και μουσική δικούς της.

Το café του Νομισματικού Μουσείο και το πρόγραμμα της συναυλίας

Στην παλαιά κατοικία του αρχαιολόγου  Ερρίκου Σλήμαν, επί της οδού Πανεπιστημίου 12 στο ήρεμο, δροσερό και καταπράσινο ‘Café του Νομισματικού Μουσείου’, μπορούμε να απολαύσουμε τη ‘live μουσική εκδήλωση’ με το ποτό μας.

«Σαν με κοιτάς», «Οδός Αριστοτέλους», «Σπασμένο καράβι», «Μια φορά θυμάμαι», «Άνθρωποι μονάχοι», «Μαρκίζα», «Είπα να φύγω», «Βροχή και σήμερα», «Θα με θυμηθείς», «Στην αλάνα», «Φταίμε και οι δυο», «Μια Κυριακή», «Επειδή σ’ αγαπώ», «Κίτρινη πόλη», «Προσωπικά», «Ιδανικός και ανάξιος εραστής», «Πες πως μ’ αντάμωσες», «Αν μ’ αγαπάς», «Σ’ ένα εξπρές», «Οι Κυριακές στην Κατερίνη», «Άσπρα καράβια τα όνειρα μας», «Μια αγάπη για το καλοκαίρι», κ.ά.

Τα τραγούδια του, τα γνωρίζουμε λίγο- πολύ όλοι μας και συχνά τα σιγοτραγουδάμε στο άκουσμά τους. Τα περισσότερα από αυτά θα τα ακούσουμε με την φωνή της Χρυσούλας Στεφανάκη και με την συνοδεία πιάνου από τον Σωτήρη Προίσκο.

  • Είσοδος: 5 € Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 3610067
  • Info: Νομισματικό Μουσείο Πανεπιστημίου 12, Αθήνα  210 3610067 nma.garden@gmail.com
  • Facebook: Cafe Nomismatiko Mouseio, Instagram: cafenomismatikomouseio
  • Επικοινωνία- Προβολή στα ΜΜΕ: Ιωάννα Πεπελάση garden@gmail.com, Θεοδώρα Παπανικολάου nma.garden@gmail.com