Υπερψηφίστηκε η πρόταση της Reggeborgh. Νέο ΔΣ στην Ελλάκτωρ

Κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. / ellaktor.gr

Οι μετοχικές συγκρούσεις στην Ελλάκτωρ συνεχίζονται και βάζουν την εταιρεία σε περιπέτειες. Συγκεκριμένα στη σημερινή έκτακτη  Γενική Συνέλευση της εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, οι μέτοχοι ψήφισαν υπέρ της πρότασης της Reggeborgh για το νέο διοικητικό συμβούλιο. Υπέρ της πρότασης ψήφισε το 61,14%, κατά ψήφισε το 38,77% και λευκό/αποχή το 0,09%.

Η Reggeborgh και άλλοι μέτοχοι έχουν προτείνει πενταμελές διοικητικό συμβούλιο. Ως μη εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου προτείνεται ο δικηγόρος Γιώργος Μυλωνογιάννης και ως διευθύνων σύμβουλος με εκτελεστικές αρμοδιότητες, ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος,  καθώς και τρία μη εκτελεστικά μέλη: οι μηχανικοί Δημήτρης Κονδύλης και Κωνσταντίνος Τουμπούρος και η Αθηνά Χατζηπέτρου, πρώην στέλεχος πολυεθνικών και σήμερα επικεφαλής της Αναπτυξιακής Τράπεζας

Πριν την επίμαχη ψηφοφορία οι μέτοχοι καταψήφισαν με ποσοστό 88,37% το θέμα που αφορούσε τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών. Επίσης καταψηφίστηκε και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, με το 88,41% των μετόχων, να τάσσονται κατά.

Να σημειώσουμε  ότι η Reggeborgh σήμερα είναι ο βασικός μέτοχος με 30,3% στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ κατέχει και το 14,5% στην Ελλάκτωρ.