Κάπα Research: Προβάδισμα 10,3% για ΝΔ – Σχεδόν διπλασιάζει το ΚΙΝΑΛ τα ποσοστά του

Image Thor Deichmann από το Pixabay

Με διψήφια διαφορά 10,3 ποσοστιαίων μονάδων συνεχίζει να προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του in.gr.

Η ΝΔ, καταγράφει μια πτώση σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, κυρίως λόγω της διετούς υγειονομικής κρίσης, ωστόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν φαίνεται να επωφελείται της όποιας κυβερνητικής κόπωσης. Ενισχυμένο εμφανίζεται το Κίνημα Αλλαγής, που σχεδόν διπλασιάζει τα ποσοστά του, μετά την εκλογή νέου αρχηγού.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33,8% (από 36,7%), ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5% (23,6%), το Κίνημα Αλλαγής 11,6% (6,2%) και ακολουθούν το ΚΚΕ 6% (5%), η Ελληνική Λύση 3,7% (3,6%), το ΜέΡΑ25 3% (2,8%). Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 10,1%, το Λευκό/Ακυρο 1% και δεν απαντώ/δεν θα ψηφίσω 2,8%.

Με 61% προηγείται η ΝΔ στην παράσταση νίκης

Στην παράσταση νίκης και στο ερώτημα “ανεξάρτητα από το κόμμα που θα ψηφίζατε, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα βγει πρώτο στις επόμενες εκλογές;” το 61% απαντά ΝΔ, 21% ΣΥΡΙΖΑ και 4% άλλο κόμμα.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός o Κυριάκος Μητσοτάκης με 43%

Στο ερώτημα για το “ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός” o Κυριάκος Μητσοτάκης με 43% προηγείται του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 27%, ενώ «κανένας» απαντά το 28%.

 

 O Νίκος Ανδρουλάκης πιο γνήσιος εκφραστής της κεντροαριστεράς

Στο ερώτημα “ποιον θεωρείτε καλύτερο εκφραστή του χώρου της Κεντροαριστεράς σήμερα;”  ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 51% απαντά τον Νίκο Ανδρουλάκη και το 35% τον Αλέξη Τσίπρα. Οπως αποτυπώνεται από τα αναλυτικά στοιχεία της δημοσκόπησης ο νεός αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, θεωρείται, ως πιο γνήσιος εκφραστής της κεντροαριστεράς και από σημαντικό τμήμα των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research/in.gr