Η πανδημία δεν είναι ευκαιρία για να αναβιώσουμε το 2015

Για μία ακόμη φορά βαθιά διχαστικός, με ένα μείγμα ειρωνείας, αλαζονείας εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τη στιγμή που η χώρα διανύει το δεύτερο κύμα. Το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκονται σε δύσκολη θέση μετά από 16 μήνες στην αντιπολίτευση είναι γνωστό. Επίσης είναι γνωστό ότι ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να εκφράσουν σοβαρό πολιτικό λόγο για να ξαναμπούν στο «πολιτικό παιχνίδι».

Ξαναγυρίζει από κει που ξεκίνησε-αν και μεταξύ μας ποτέ δεν έφυγε-,στη ανέξοδη κριτική και στην καταστροφολογία. Αλλά το να φτάνει σε σημείο  να κατηγορεί την κυβέρνηση και τον ίδιο προσωπικά τον Μητσοτάκη ότι ευθύνεται για το δεύτερο κύμα, αυτό φτάνει στα όρια του γελοίου. Σε λίγο θα τους κατηγορήσει  ότι έχουν  ανάμιξη και στην μετάλλαξη του ιού στα μινκ της Καστοριάς.

Χάδεψε όσο μπορούσε τους νέους, αποφανθεί ότι για την αύξηση των κρουσμάτων ευθύνονται  σχεδόν αποκλειστικά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Δεν θα ξεχάσουμε την κριτική του το περασμένο καλοκαίρι, ότι αφήνει η Κυβέρνηση  τον τουρισμό να πεθάνει, τώρα φωνάζει γιατί άνοιξαν οι πύλες της χώρας, λαΐκισε  ως είθισται, γιατί το κράτος δεν τα έδωσε όλα τον Μάιο για να «αντέξει» η ελληνική οικονομία. Αν βέβαια τον είχαν ακούσει τότε καταλαβαίνεται που θα ήμασταν σήμερα. Μια κριτική που βασίζεται στα θολά νερά της παραπληροφόρησης.

Η Κυβέρνηση έχει κάνει λάθη και αστοχίες στην διαχείριση της κρίσης είναι όμως ως ένα βαθμό δικαιολογημένη γιατί είχε και έχει μπροστά της να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη κρίση για την δημόσια υγεία και την οικονομία, που έχει παγκόσμιες διαστάσεις και στην οποία δεν έχουμε σταθερά δεδομένα. Το λάθος της Κυβέρνησης ήταν ότι  άφησε την κατάσταση να χαλαρώσει, από εκείνους που φρόντισαν να κάνουν διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις κάθε μέρα  για την δίκη της ΧΑ,  τις λιτανείες στις εκκλησιές και τις περιβόητες συναθροίσεις στις πλατείες. Κάνεις όμως δεν μπορεί να πει ότι η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, βάσει των στατιστικών στοιχείων, από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες ακόμη και σήμερα.

Χθες ο Αλέξης Τσίπρας χαμογέλασε «κουτοπόνηρα» κάτω από την μάσκα του ελπίζοντας ότι έτσι θα μπορέσει να δημαγωγήσει πάνω στο νέο κύμα της πανδημίας, και να κερδίσει ψήφους. Στο πίσω μέρος του μυαλού του φαντάζεται ότι η πανδημία είναι η ευκαιρία για επανάληψη του 2015. Αν ελπίζει  ότι μετά  τους αγανακτισμένους έρχεται το κύμα των ψεκασμένων είναι πολύ γελασμένος.