Έρχεται ανασχηματισμός

Το «όχι» του πρωθυπουργού στα σενάρια για πρόωρες εκλογές, δεν πρέπει να ξάφνιασε αυτούς που γνωρίζουν καλά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και επιβεβαιώνει σε όλους ότι μένει συνειδητά μακριά από τακτικισμούς και δεύτερες σκέψεις για μικροκομματικά οφέλη.

Παρόλο που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια μεγάλη διαφορά του κυβερνώντος κόμματος από το ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να πάει τη χώρα σε εκλογές, παρά το γεγονός ότι αρκετά κυβερνητικά στελέχη δεν θα έλεγα όχι σε μια προσφύγει στις κάλπες, ώστε να «καεί» η απλή αναλογική, και με δυο βέβαιες  εκλογικές ήττες του Τσίπρα να τον βγάλει οριστικά από το πολιτικό «κάδρο», σε μία συγκυρία εξαιρετικά θετική για τη ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους, ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος η χώρα να οδηγηθεί σε  πρόωρες εκλογές.  Ο κ. Μητσοτάκης πάντως για πρώτη φορά  με τόσο μεγάλη σαφήνεια δημοσιοποίησε, ότι υπάρχει αρκετός πολιτικός χρόνος να αξιοποιήσει το πολιτικό κεφάλαιο που του έδωσε ο ελληνικός λαός και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν την εικόνα της χώρας μας.

Αυτό που σίγουρα σκέφτεται σοβαρά  είναι ο ανασχηματισμός και οι  αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα με στελέχη που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα ο πρωθυπουργός έβαλε τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές για να ανοίξει ουσιαστικά το δρόμο για τον ανασχηματισμό.

Το πότε και το πόσο μεγάλος θα είναι, μόνο ο ίδιος το ξέρει και μπορεί να μας το  πει. Το σίγουρο είναι ότι θα είναι ενταγμένος και  αυτός στην γνώριμη στρατηγική των συνολικών μεταρρυθμίσεων του κράτους…