Μεγάλο πλήγμα στο «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ από τις υποθέσεις Παππά

culpanews team

 

Μεγάλο πλήγμα  στο λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» και την εδραίωση της κυριαρχίας της ΝΔ καταγράφει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 10-13 Ιουλίου, και παρουσιάστηκε την Πέμπτη 16/7/2020 από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Σχεδόν 6 στους 10  θεωρούν ότι οι καταγγελίες για τον Νίκο Παππά πλήττουν το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα». Συγκεκριμένα, η μεγάλη πλειοψηφία όσων ρωτήθηκαν (57,2%), θεωρούν ότι «σίγουρα» και «μάλλον σίγουρα» οι καταγγελίες για τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά καταστρέφουν την εικόνα του  «ηθικού πλεονεκτήματος» του ΣΥΡΙΖΑ. Την αντίθετη άποψη έχει μόνο το 24,6%.

 

Περίπου δύο στους τρεις πολίτες αξιολογούν θετικά τον πρώτο χρόνο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Την κυβέρνηση αξιολογούν  θετικά ή μάλλον θετικά πάνω από έξι στους 10 πολίτες (65,2%), έναντι μόλις (33,9%) που την κρίνουν αρνητικά.
Μεγάλη είναι και η διαφορά στην ερώτηση για τον “καταλληλότερο Πρωθυπουργό” όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  προηγείται με (58%) έναντι μόλις (24,8%) του Αλέξη Τσίπρα.