Τσίπρας: Είμαστε καταδικασμένοι να νικήσουμε στις επόμενες εκλογές – ΝΔ: Ζει σε μια δική του εικονική πραγματικότητα

Αλέξης Τσίπρας στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ -Photo: syriza.gr
Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας, με την ομιλία του στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας, στην συνεδρίαση της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η προγραμματική συνδιάσκεψη πρέπει να είναι μια «νέα αρχή για το κόμμα μας, η απαρχή μιας νέας πορείας προς στο λαό, η απαρχή μιας μάχης με μοναδικό στόχο που σας καλώ να συνομολογήσουμε σήμερα: να νικήσουμε την κυβέρνηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη», «την πιο ακραία αντιλαϊκή και σκληρά συντηρητική κυβερνητική πολιτική», παντού μέσα στην κοινωνία και στην κάλπη των εκλογών, όπως είπε, «όποτε κι αν αυτές στηθούν και δεν θα αργήσει η ώρα».

Η κυβέρνηση εφαρμόζει σκληρό αντιλαϊκό προγράμμα 

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει απρόσκοπτα την εφαρμογή ενός σκληρά αντιλαϊκού προγράμματος που βάλει ευθέως εναντίον της εργασίας, εναντίον της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, εναντίον του δημόσιου συμφέροντος, εναντίον της κοινωνίας», και μίλησε  για αποτυχία σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα μέσα στην πανδημία, αντιφάσεις, παλινωδίες, ψέματα, αλληλοαναιρέσεις μεταξύ υπουργών, Συγκεκριμένα ανέφερε: «καταστροφική διαχείριση, από έναν πρωθυπουργό που αντί να αξιοποιήσει τη στήριξη της αντιπολίτευσης και των πολιτών προκειμένου να προετοιμάσει τη χώρα για τη μάχη της πανδημίας που ήταν μπροστά, την αξιοποίησε για εδραιώσει με δόλια μέσα τα πολιτικά του συμφέροντα».

Συνεχίζοντας έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τους νέους κατηγορώντας  τον κ. Μητσοτάκη, για πρωτοφανή αυταρχισμό, lockdown στη Δημοκρατία και το Κοινοβούλιο, ωμή βία ενάντια σε νέους και νέες «με τον αποκλεισμό 25.000 νέων από τα ΑΕΙ για να γίνουν πελατεία των κολεγίων, με την κατάργηση του 8ωρου, με τη διαρκή στοχοποίηση τους ως δήθεν υπεύθυνους για εξάπλωσης της πανδημίας, με την ταπεινωτική απόπειρα εξαγοράς τους, λες και εξαγοράζεται η στάση ευθύνης και αλληλεγγύης του εμβολιασμού, που στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή και συνεχίζουμε να στηρίζουμε».

Για τα εργασιακά σημείωσε ότι η επόμενη μέρα «έχει ακόμα χειρότερα, εργασιακό τοπίο χωρίς δικαιώματα, με απλήρωτες υπερωρίες και σπαστά ωράρια. Έχει τη μεγάλη ληστεία των επικουρικών συντάξεων. Και φυσικά το μεγάλο φαγοπότι με τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης για τη γνωστή κάστα των φίλων και εκλεκτών της κυβέρνησης».

Είμαστε καταδικασμένοι να νικήσουμε στις επόμενη εκλογική αναμέτρηση

«Για την Ελλάδα της δικαιοσύνης είμαστε καταδικασμένοι να δώσουμε τη μάχη για να νικήσουμε στις επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Και είναι πολύ σαφές τι σημαίνει αυτό. Όχι να αυξήσουμε το ποσοστό μας. Να νικήσουμε. Γιατί μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις επόμενες εκλογές, έστω και με μια ψήφο, θα ανοίξει το δρόμο για τη Προοδευτική Κυβέρνηση και θα αποτρέψει τις διπλές κάλπες».

Σχετικά με τις συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: «Το πιο σημαντικό ερώτημα δεν είναι ποτέ το “με ποιους”. Αλλά το “από ποιους” και “για ποιους”. Με τις προγραμματικές μας θέσεις απαντάμε στο κρίσιμο ερώτημα με σαφήνεια: Από τους εργαζόμενους για τους αδύναμους. Από τους νέους για τους μεγαλύτερους. Από τον καταστηματάρχη για τον μισθωτό. Από τη δικηγόρο, για τον αγρότη. Από την καθηγήτρια, για τον καλλιτέχνη. Από το λαό, για το λαό».

 

ΝΔ: Παραλήρημα του Αλέξη Τσίπρα 

Λίγο αργότερα η ΝΔ σε ανακοίνωσή της, έκανε λόγο για παραλήρημα του Αλέξη Τσίπρα στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας ζει στην δική του εικονική πραγματικότητα, ενώ σχολίασε τα περί ανάμειξης της ΝΔ με το μπλοκάρισμα του λογαριασμού του Παύλου Πολάκη.

Η ανακοίνωση της ΝΔ για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

«Αν απέδειξε κάτι με το σημερινό παραλήρημά του, επαναλαμβάνοντας όλα τα απίθανα που έχει πει τους τελευταίους μήνες, ο κ. Τσίπρας, είναι ότι δεν έχει αντιληφθεί τίποτα από αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία δύο χρόνια στη χώρα. Ζει σε μια δική του εικονική πραγματικότητα και βλέπει παντού εικόνες καταστροφής, τις οποίες κρύβουν σκοτεινές δυνάμεις από τους πολίτες, οι οποίοι επίσης παραπλανημένοι δεν αντιλαμβάνονται τι πραγματικά συμβαίνει

Ο κ. Τσίπρας μάλιστα έφθασε στο σημείο, υπερασπιζόμενος τον κ. Πολάκη να καταγγείλει τη ΝΔ ότι βρίσκεται πίσω από το μπλοκάρισμά του λογαριασμού του στα social media. Προφανώς του διαφεύγει ότι ο τελευταίος λογαριασμός που η ΝΔ θα ήθελε ποτέ να μπλοκαριστεί, είναι αυτός του κ. Πολάκη (για ευνόητους λόγους)».