Τσίπρας: Άνοιξε η πλατφόρμα για το AstraZeneca για να ξεστοκάρουμε – Πελώνη: Ανεύθυνος ο Τσίπρας –

Απάντηση στα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στον στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για τον εμβολιασμό και το άνοιγμα της πλατφόρμας για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών έδωσε η Αριστοτελία Πελώνη.

Η κ. κυβερνητική εκπρόσωπος  κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για “ανευθυνότητα” και “καταστροφολογία” ενώ είπε ότι “σήμερα ξεπέρασε τον χειρότερο εαυτό του”.

Η δήλωση της Αριστοτελίας Πελώνη

Είναι η πολλοστή φορά εν μέσω της πανδημίας που ο κ. Τσίπρας αντί να καλέσει σε τήρηση των μέτρων και να συστήσει στους πολίτες να εμβολιαστούν, ψαρεύει στα θολά νερά της καταστροφολογίας.

Σήμερα, ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό του, κάνοντας την αδιανόητη για πρώην πρωθυπουργό και νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωση ότι η κυβέρνηση άνοιξε την πλατφόρμα των εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών πολύ νωρίτερα από το προγραμματισμένο, για να «ξεστοκάρει».

Προσβάλλει τους νέους που ήδη εμβολιάζονται. Και μετατρέπει τον εαυτό του σε αρνητή του μεγαλύτερου διακυβεύματος της εποχής που είναι το χτίσιμο του τείχους ανοσίας.

Ανεύθυνος και πλέον αυταπόδεικτα συνειδητός υπονομευτής της εθνικής προσπάθειας κατά της πανδημίας, το μόνο που δεν είπε καθαρά ο κ. Τσίπρας, είναι να μην κάνει κανείς το εμβόλιο.

Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση λειτουργεί χωρίς στρατηγική

Το πρωί στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τον κορονοϊό, καταλογίζοντας σοβαρές ευθύνες για τον σχεδιασμό και τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Aνέφερε, ότι όλη αυτήν την περίοδο, όπως μπαίνουμε έτσι βγαίνουμε από το lockdown, και πως όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση «λειτούργησε χωρίς σχέδιο και στρατηγική, χωρίς σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση, με τις εστίες υπερμετάδοσης ανοικτές σε όλη τη διάρκεια του lockdown».

Χαρακτήρισε «προβληματικό έως επικίνδυνο ότι δεν έχει βγει μία φορά ο πρωθυπουργός να πει ότι δεν πάμε καλά» και σημείωσε πως δεν γίνεται να υπάρχει διαφορά σε ό,τι αφορά στις διαπιστώσεις, τις στατιστικές και την πραγματικότητα.

Ποιος αμφισβητεί τους επιστήμονες;

«Τους έχει αμφισβητήσει ο τρόπος με τον οποίο τους έχει εργαλειοποιήσει η κυβέρνηση», πρόσθεσε, σχολιάζοντας: «Δεν είναι υποτιμητικό για αυτούς να θεσπίζεται ακαταδίωκτο; Για ποιο λόγο; Γνωμοδοτικός είναι ο ρόλος τους. Σας έχει πει κανένας από αυτούς ότι θέλει να μη λογοδοτεί πουθενά; Κανείς.

Αλλά επειδή υπάρχει ανάγκη να θεσπιστεί ακαταδίωκτο για τα κυβερνητικά στελέχη που συμμετέχουν στις επιτροπές και ασκούν πιέσεις, να τα πούμε τα πράγματα καθαρά».

«Αποφασίζει ο Τσιόδρας; Το πιστεύεστε εσείς αυτό; Διαρκώς κόντρα στις αποφάσεις είναι. Αποφασίζει η κυβέρνηση αυτό που θέλει να αποφασίσει», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Άνοιξε η πλατφόρμα για το AstraZeneca για να ξεστοκάρουμε

Για το άνοιγμα της πλατφόρμας για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως άνοιξε τώρα για να ξεστοκάρουμε: «Άνοιξε η πλατφόρμα για το AstraZeneca για να ξεστοκάρουμε.

Δεν υπονοώ ότι είναι επικίνδυνο. Θα μιλήσω καθαρά και θα πω ότι δυστυχώς δημιουργήθηκε ένα κλίμα αρνητικό για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Εδώ θα έξω από τα δόντια ότι υπάρχουν και συγκρούσεις εταιρειών. Δεν μπορεί ένας ολόκληρος λαός να έχει εμβολιαστεί με AstraZeneca.Όλη η Μεγάλη Βρετανία έχει εμβολιαστεί με AstraZeneca. Δεν μπορεί να δημιουργεί υπόνοιες μόνο στην ΕΕ και στις άλλες χώρες να είναι μια χαρά.