Το Μουσείο Ψευδαισθήσεων στο Μοναστηράκι

Με το που μπαίνει ο επισκέπτης στο χώρο του Μουσείου Ψευδαισθήσεων (Museum of Illusions Athens), ξεκινά ένα συναρπαστικό παιχνίδι από οφθαλμαπάτες, διασκεδάζοντας τους φίλους του, με αμέτρητες οπτικές, διαδραστικές και φωτογραφικές ψευδαισθήσεις.

Τι σημαίνει Ψευδαίσθηση

Ο επισκέπτης βλέπει, ακούει ή αισθάνεται κάτι που δεν υπάρχει στη πραγματικότητα! Το Μουσείο άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό το 2018 και μέχρι σήμερα  μετρά πάνω από 250.000 επισκέπτες!

Η ιδέα ξεκίνησε από τον νεαρό Κροάτη Roko Zivcovic θέλοντας να δημιουργήσει ένα καινοτόμο χώρο βιωματικής ψυχολογίας. Ακολούθησε τη πορεία και άλλων αντίστοιχων Μουσείων Ψευδαισθήσεων,  που υπάρχουν ανά τον κόσμο με πρώτο στο Ζάγκρεμπ και κατόπιν στη Βιέννη, στο Βερολίνο, στο Ντουμπάι κ.α. Μπορούν να το επισκεφθούν παιδιά άνω των 4 ετών, ούτως ώστε να κατανοήσουν πιο καλά τα παιχνίδια του νου και των ματιών, χωρίς φόβο.

Περιστρεφόμενο Δωμάτιο

Τι περιλαμβάνουν οι αίθουσες του Μουσείου

Διαθέτει 17 δωμάτια όπως: της αντιβαρύτητας, τα ολογράμματα, του άπειρου, αλλά και του περιστρεφόμενου δωμάτιου! Ο επισκέπτης δεν κάνει μία απλή περιήγηση στο Μουσείο, αλλά συμμετέχει ενεργά, στα παιχνίδια του μουσείου.

Η «Περιστρεφόμενη Σήραγγα», μας κάνει να πιστεύουμε ότι μπορούμε να περπατήσουμε σε έναν κύλινδρο εν κίνηση! Αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας, στο «Δωμάτιο με τους καθρέπτες». Όταν μπαίνεις στο υπνοδωμάτιο του ζωγράφου Vincent Van Gogh, έχεις την αίσθηση ότι «βουτάς» μέσα στον κόσμο του πίνακα του σε ρεαλιστικές διαστάσεις!  Στο «δωμάτιο του Ames» χάνεται κάποιος από τα μεγέθη νιώθει κανείς γίγαντας ή νάνος, αφού στη μία πλευρά του δωματίου, γιγαντώνεται και στην άλλη συρρικνώνεται! Όλα τα εκθέματα βασίζονται στα μαθηματικά, τη βιολογία και την ψυχολογία, μας καταπλήσσουν μας εκπαιδεύουν αλλά και μας ξεγελούν τον νου!

Η Αίθουσα Παιχνιδιών του Μουσείου

Ο έξυπνος πάγκος παιχνιδιών του μουσείου, κάνει τους μικρούς επισκέπτες να θέλουν να κάτσουν να χαζέψουν λίγο ακόμα αυτό τον διασκεδαστικό χώρο. Πάνω από 60 παιχνίδια σκέψης: ξύλινα παζλ, παιχνίδια σκέψης (dilemma games), σπαζοκεφαλιές μπορεί κάποιος να διαλέξει ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας ή τον τύπο του.

Κάντε μια επίσκεψη στο Μουσείο μαζί με τα παιδιά σας ένα πρωινό του Σαββάτου. Ερμού 119 (είσοδος από Άστιγγος 12), Μοναστηράκι, τηλ: 210-2201610. Ωράριο λειτουργίας: 11:00-21:00 μ.μ. Τιμές Εισιτηρίων: για παιδιά 6 €, για ενήλικες 9 € & οικογενειακό εισιτήριο 27 €

Πάρτε μία γεύση, τι θα δείτε