Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη με μεγαλύτερη επιρροή

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι συγκαταλέγεται στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Time. 

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι, “όταν η Giorgia Meloni ανήλθε στην εξουσία στην Ιταλία το 2022, και έγινε η πρώτη γυναίκα ηγέτης της χώρας, πολλοί παρατηρητές έτρεφαν φόβους για το ακροδεξιό κόμμα της και για τον αντίκτυπο που θα είχε στην Ευρώπη και τον κόσμο”.

“Ωστόσο, δύο χρόνια μετά, παραμένει δημοφιλής—όχι μόνο στην Ιταλία, όπου απολαμβάνει ποσοστό αποδοχής 41% παρά την αδύναμη οικονομική ανάπτυξη, αλλά και μεταξύ των δυτικών ηγετών, πολλοί από τους οποίους έχουν επευφημηθεί από τη σταθερή υποστήριξή της στην Ουκρανία (και ειδικότερα , την ικανότητά της να πείσει ηγέτες όπως ο Ούγγρος Βίκτορ Όρμπαν να στηρίξουν την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στο Κίεβο)”, προσθέτει το Time.

Το περιοδικό, τέλος, σημειώνει ότι “η Μελόνι δεν έχει εγκαταλείψει εντελώς τη δεξιά πολιτική της. Στο εσωτερικό, η κυβέρνησή της έχει ακολουθήσει πολιτικές που οι επικριτές λένε ότι διαβρώνουν αθόρυβα τα δικαιώματα LGBTQ+. Στην Ε.Ε. σε επίπεδο, έχει πιστωθεί ως η κινητήριος δύναμη πίσω από την προσέγγιση του μπλοκ στη μετανάστευση – μια προσέγγιση που περιλαμβάνει την πληρωμή χωρών όπως η Αίγυπτος και η Τυνησία για να εμποδίσουν τους επίδοξους μετανάστες να ξεκινήσουν. Σε περίπτωση που το δεξιό μπλοκ της Ευρώπης επεκταθεί μετά τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο, όπως το προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις, η Μελόνι μπορεί να αναδειχθεί ως το φυσικό της πρόσωπο”.