Τελ Αβίβ: Επτά τραυματίες, τρεις σε σοβαρή κατάσταση από επίθεση με μαχαίρι & εμβολισμό

Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, τρεις σοβαρά, σε επίθεση με αυτοκίνητο και μαχαίρι στο Τελ Αβίβ στο Ισραήλ. Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο «τρομοκράτης» δράστης «εξουδετερώθηκε»

Ο επιτιθέμενος βγήκε από το αυτοκίνητό του και προσπάθησε να μαχαιρώσει πολίτες – αστυνομικούς. Η ισραηλινή αστυνομία, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον τόπο της επίθεσης, στο Τελ Αβίβ, αποκάλεσε την επίθεση, τρομοκρατική .

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας ανέφερε: «Ένα άτομο χτύπησε το αυτοκίνητό του πάνω σε πολίτες σε μια κατοικημένη περιοχή και κατάφερε να τραυματίσει επτά πολίτες. Βγήκε από το όχημά του και άρχισε να προσπαθεί να μαχαιρώσει τους γύρω του» και συμπλήρωσε «Ευτυχώς υπήρχε ένας πολίτης που ήταν οπλισμένος και κατάφερε να εξουδετερώσει αυτόν τον τρομοκράτη»

Το Reuters αναφέρει ότι ο ύποπτος δράστης ήταν Παλαιστίνιος από τη Δυτική Όχθη.

Η Χαμάς μιλά για «ηρωική» επίθεση, απάντηση στην επιχείρηση Τζενίν

Η παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς αναφέρει, ότι η «ηρωική» επίθεση στο Τελ Αβίβ ήταν μια «φυσική» απάντηση στην επιχείρηση του Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καθώς χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τον προσφυγικό καταυλισμό Τζενίν στη Δυτική Όχθη από την έναρξη της επιχείρησης. Και συνεχίζει: «Ο κατακτητής πρέπει να προετοιμαστεί να μετρήσει τους νεκρούς και τους τραυματίες του, γιατί το αίμα των παιδιών μας δεν είναι φτηνό».

Την Τρίτη, ένας Ισραηλινός αξιωματούχος είπε, ότι η επιχείρηση ήταν “κοντά στην ολοκλήρωση…των στόχων που τέθηκαν”, ενώ οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν, ότι έχουν συλλάβει 120 υπόπτους και έχουν άλλους 10 στόχους στο κέντρο του προσφυγικού καταυλισμού Τζενίν.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι λένε, ότι 10 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 100 τραυματίστηκαν στην Τζενίν.

Με πληροφορίες από το BBC