ΣΥΡΙΖΑ: Ήταν μια ατυχής δήλωση – ΝΔ: O Τσίπρας έχει πάθει αφωνία

Mε σημερινή του ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζει «Ατυχή» τη χθεσινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα για την τρομοκρατία και την 17Ν, παίρνοντας αποστάσεις (τόσες – όσες) από τον βουλευτή.

«Η χθεσινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ήταν ατυχής. Δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο. Το ξεκαθάρισε άλλωστε αμέσως με διευκρινιστική του δήλωση χωρίς περιστροφές. Την αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με τη τρομοκρατία. Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Και σε αυτό δεν χωράει δεύτερη κουβέντα» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, με το κυβερνών κόμμα να κάνει λόγο για «αφωνία» του Αλέξη Τσίπρα και εξαπολύει «πυρά» εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

«Χρειάστηκε να περάσει μια μέρα από τις προσβλητικές για τα θύματα της 17Ν και τις οικογένειές τους και ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος δηλώσεις του κ. Δρίτσα, προκειμένου να υπάρξει κάποια ανακοίνωση για αυτήν από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας έχει πάθει αφωνία και εξακολουθεί να καλεί την Πολιτεία να επιφυλάξει ειδική μεταχείριση στον Δ. Κουφοντίνα. Την ίδια στιγμή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν σε διαδηλώσεις υπερ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες– εν μέσω πανδημίας μάλιστα- κι όλοι θυμούνται τις ειδικές συνθήκες κράτησης σε αγροτικές φυλακές για τον πολυισοβίτη επί διακυβέρνησης Τσίπρα. Η δήλωση του κ. Δρίτσα δεν ήρθε από το πουθενά. Είναι συνέχεια όλων των παραπάνω».

Πόσο καλό θα έκανε στη πολιτική ζωή του τόπου, αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας «περνούσαν» με τόση ευκολία, άλλες όχι τόσο προσβλητικές και αποκρουστικές δηλώσεις, λέγοντας απλά αυτό που είπαν σήμερα, «ήταν μια ατυχής δήλωση».

Δυστυχώς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι κανόνας το «δυο μέτρα και δύο σταθμά».