Οικονόμου: Δεν θα παρακολουθήσουμε το παραλήρημα καταστροφολογίας & εργαλειοποίησης της πανδημίας του κ. Τσίπρα

Γιάννης Οικονόμου - Photo: media.gov.gr

Δεν πρόκειται να παρακολουθήσουμε περαιτέρω το καθημερινό πλέον παραλήρημα καταστροφολογίας και εργαλειοποίησης της πανδημίας στο οποίο επιδίδεται ο κ. Τσίπρας”, απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σε όσα υποστήριξε σε ραδιοφωνική συνέντευξη του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ολόκληρη η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Δεν πρόκειται να παρακολουθήσουμε περαιτέρω το καθημερινό πλέον παραλήρημα καταστροφολογίας και εργαλειοποίησης της πανδημίας, στο οποίο επιδίδεται ο κ. Τσίπρας. Η προσοχή μας είναι αποκλειστικά στραμμένη στην αύξηση των εμβολιασμών, την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και τη συνεχή ενίσχυση του ΕΣΥ.

Στην αρχή της πανδημίας οι ΜΕΘ ήταν 557 και σήμερα 1277 και αυτό ο κ. Τσίπρας το αποκαλεί «τίποτα». Μιας όμως και αύριο θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή, και ενδεχομένως και τα νοσοκομεία στις πόλεις αυτές, τον ενημερώνουμε από σήμερα για τα ακόλουθα:

  • Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: 2019 8 ΜΕΘ – 2021 21 ΜΕΘ και 154 επιπλέον στελέχη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Νοσοκομείο Κομοτηνής: 2019 3 ΜΕΘ – 2021 5 ΜΕΘ και επιπλέον 95 στελέχη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Σε κάθε περίπτωση και ιδιαίτερα όταν αντιμετωπίζουμε κρίσεις, ένα δράμι πράξης μετράει περισσότερο από ένα τόνο θεωρίας.

Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν ενίσχυσε και δεν ενισχύει το ΕΣΥ

Νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη του στο ”Ράδιο Παρατηρητής 94.0” της Κομοτηνής, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει σημαντικές ευθύνες στο “γιατί δεν κατάφερε η χώρα μας να αποκτήσει σοβαρά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης και υπολείπεται πάνω από 10-15 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες” και ανέφερε ότι αυτό οφείλεται στο έλλειμμα εμπιστοσύνης.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι “δεν ενίσχυσε και δεν ενισχύει το ΕΣΥ”, σημειώνοντας, ότι “γιατροί σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση για ακόμη μια φορά να επιλέγουν ποιοι ασθενείς θα εισάγουν στις κλίνες ΜΕΘ”.