Ο ΣΥΡΙΖΑ και η δοκιμασμένη συνταγή του διχασμού

vouliwatch.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ, για μία ακόμη φορά, επιλέγει την παλιά δοκιμασμένη συνταγή του διχασμού. Απελπισμένος από το γεγονός ότι δεν μπορεί να παράγει αντιπολιτευτικό λόγο και φοβούμενος ότι πλησιάζοντας στο τέλος της πανδημίας, δεν θα έχει αποκομίσει κομματικά οφέλη, κάνει αυτό που ξέρει καλά. «Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση». Το ’πε πρώτος ο Μάο, και είναι το βασικό στοιχείο της πολιτικής Τσίπρα. Γνωστός θιασώτης του «μπάχαλου», άλλωστε πρόσφατα είχε δηλώσει ότι «αναλαμβάνει το ρίσκο να κολλήσουν οι άνθρωποι τον ιό σε συγκέντρωση στο όνομα της δημοκρατίας».

Την ώρα που η κοινωνία δίνει σκληρή μάχη με την πανδημία και οι υγειονομικοί παλεύουν στα νοσοκομεία να σώσουν ζωές, ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, καλούν τον κόσμο σε 31 πορείες σε όλη την Ελλάδα κατά της αστυνομικής βίας. Για ένα μεμονωμένο – καταδικαστέο – περιστατικό που συνέβη μετά από εκατομμύρια ελέγχους που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα από την αστυνομία, κατά την περίοδο της πανδημίας, χωρίς κανένα πρόβλημα. Πρέπει να είσαι πολιτικά «immoral», για να μην σέβεσαι την κοινωνία που δίνει εδώ κι ένα χρόνο σκληρή μάχη με τον φονικό ιό.

Το σχέδιο γνωστό και την ευκαιρία την έδωσε ο ανεγκέφαλος αστυνομικός στην πλατεία της Ν. Σμύρνης. Αναπάντεχο δώρο, η στιγμή που περίμενε ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μεγαλοποιώντας  ένα γεγονός και αναγάγοντας αυτό, σε μείζον πολιτικό θέμα, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο, να μιλούν για κατάλυση της δημοκρατίας. Μόνο για εξορίες δεν είπαν αν και είναι ικανοί να το κάνουν και αυτό.

Το παραδέχτηκε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας η «βία παράγει βία». Εδώ και μερικούς μήνες εκμεταλλευόμενοι την κοινωνική κόπωση λόγω της πανδημίας και έχοντας το «knοw how» να δημιουργηθούν «πλατείες αγανακτισμένων», υπερασπίζονται οτιδήποτε «κινείται και πετά». Από τον Κουφοντίνα μέχρι τους μπαχαλάκηδες της κατάληψης του ΑΠΘ. Προκαλούν συγκεντρώσεις-πορείες «αγανακτισμένων», ενώ την ίδια ώρα εγκαλούν την κυβέρνηση για την εξάπλωση της πανδημίας.

Όσο η κυβέρνηση διαχειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υγειονομική και οικονομική κρίση, τόσο θα βλέπουμε τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, να πηγαίνουν την πολιτική συζήτηση στα άκρα.

Δυστυχώς για αυτόν και το κόμμα του, ο κόσμος τους γνωρίζει πολύ καλά, αφού έχει πληρώσει πολύ ακριβά τα μεγάλα ψέματα και τις αυταπάτες τους. Κανείς πλέον δεν τους πιστεύει όταν μιλούν για την αποτυχία της διαχείρισης της πανδημίας, γιατί τα γεγονότα και τα στοιχεία τους διαψεύδουν. Η πολιτική που ακολουθούν δεν ενδιαφέρει κανέναν, και κανένας δεν περιμένει κάτι από αυτούς.

Η πλειοψηφία της κοινωνίας ζητά κοινωνική ηρεμία, ασφάλεια και επιστροφή στην κανονικότητα το γρηγορότερο δυνατόν. Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται για ακόμη μια φορά μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης.