Ο Στόλτενμπεργκ συγκαλεί την Τετάρτη συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα συγκαλέσει συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας την Τετάρτη 28 Αυγούστου, κατόπιν αιτήματος της Ουκρανίας.

Αυτό ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Farah Dakhlallah, αναφέρει η Ukrinform, επικαλούμενη τον Guardian. Η Dakhlallah σημείωσε ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου μετά από μαζικά ρωσικά πλήγματα σε αμάχους και υποδομές σε ολόκληρη την Ουκρανία. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο πρεσβευτών κρατών μελών του ΝΑΤΟ.

«Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν παράσχει ουσιαστική υποστήριξη στην αεράμυνα της Ουκρανίας και έχουν δεσμευτεί να ενισχύσουν περαιτέρω την άμυνα της Ουκρανίας», πρόσθεσε η εκπρόσωπος της Συμμαχίας.

Σύμφωνα με αυτήν, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Rustem Umerov αναμένεται να ενημερώσει τους συμμάχους μέσω βίντεο-σύνδεσης για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης και τις ανάγκες προτεραιότητας σε ικανότητες.

Όπως αναφέρει η Ukrinform, η Ρωσία εκτόξευσε τουλάχιστον 127 πυραύλους και 109 μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed στην Ουκρανία στις 26 Αυγούστου, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε ανθρώπους. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Ντένις Σμιχάλ, 15 περιοχές επλήγησαν από την επίθεση, ενώ αναφέρθηκαν και ζημιές σε εγκαταστάσεις ενέργειας.