Ο Αλέν Ντελόν θέλει να κάνει ευθανασία αποκάλυψε ο γιός του Άντονι

Alain Delon - @facebook

Ο Άντονι Ντελόν γιος του μεγάλου Γάλλου ηθοποιού Αλέν Ντελόν δήλωσε, πως ο πατέρας του έχει αποφασίσει να δώσει τέλος στη ζωή του, με ευθανασία στην Ελβετία.

Ο Άντονι, προχώρησε σε αυτή την εξομολόγηση, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιόφωνο RTL, σχετικά με την κυκλοφορία του αυτοβιογραφικού βιβλίου «Entre chien et loup» («Between a Dog and a Wolf»), όπου αναπολεί στιγμές από την παιδική του ηλικία και μιλά για τη σχέση του με τους γονείς του.

Ο 57χρονος επίσης ηθοποιός ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι έχει συμφωνήσει να βοηθήσει τον Αλέν Ντελόν στη διαδικασία, αλλά και να είναι δίπλα του, στις τελευταίες στιγμές της ζωής του.

Το αίτημα του ηθοποιού στον γιο του έγινε, αφού εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από τον τρόπο που ο Άντονι φρόντιζε τη μητέρα του, Νάταλι (πρώην σύζυγο του Ντελόν), στις τελευταίες στιγμές της ζωής της. Η Γαλλίδα ηθοποιός πέθανε τον Ιανουάριο του 2021 από καρκίνο στο πάγκρεας σε ηλικία 79 ετών. Ήθελε να υποβληθεί σε ευθανασία, αλλά τελικά η επιθυμία της δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί.  «Είναι αλήθεια, ότι θα μας ήταν δύσκολο να της κρατήσουμε το χέρι και να δούμε να φεύγει έτσι. Δεν λέω ότι η τελευταία νύχτα ήταν εύκολη, αλλά έφυγε ήσυχα. Ο πατέρας μου συγκινήθηκε πολύ από αυτό», ανέφερε ο Άντονι Ντελόν.

Αλέν Ντελόν: Ένα άτομο έχει το δικαίωμα να φύγει ήσυχα

Ο 86χρονος Αλέν Ντελόν ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του το 2017. Δύο χρόνια αργότερα, το 2019, υπέστη διπλό εγκεφαλικό. Ο Ντελόν, ο οποίος ζει στην Ελβετία από το 1978 – όπου η υποβοηθούμενη αυτοκτονία θεωρείται νόμιμη – έχει ταχθεί υπέρ της ευθανασίας πολλές φορές. Σε μια από τις πρόσφατες συνεντεύξεις του σε ένα ελβετικό τηλεοπτικό κανάλι δήλωσε, ότι «από μια ορισμένη ηλικία και μετά, ένα άτομο έχει το δικαίωμα να φύγει ειρηνικά, χωρίς να περάσει από νοσοκομεία, ενέσεις και τα υπόλοιπα…».

Alain Delon @facebook

Ο Αλέν Ντελόν έχει πρωταγωνιστήσει σε 80 ταινίες

Θρύλος του γαλλικού και ευρωπαϊκού κινηματογράφου, ο Αλέν Ντελόν έχει πρωταγωνιστήσει σε σχεδόν 80 ταινίες κατά τη διάρκεια του μισού αιώνα της καριέρας του. Το σκηνοθέτησαν σπουδαίοι κινηματογραφιστές όπως ο Ζαν-Πιερ Μελβίλ, ο Λουκίνο Βισκόντι, ο Τζόζεφ Λούσι ή ο Μικελάντζελο Αντονιόνι.

Έπαιξε σημαντικούς ρόλους στις ταινίες «Ο Ρόκο και τα αδέρφια του», «Ο ήλιος ως μάρτυρας», «Τίγρης», «Ο Σαμουράι», μεταξύ πολλών άλλων ταινιών. Η τελευταία ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε ήταν ο «Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες» το 2008.

Τις δεκαετίες του 1960 και του ’70 θεωρούνταν αγαπημένος τόσο για τους χαρακτήρες που είχε στον κινηματογράφο, όσο και για τις (αμφιλεγόμενες) σχέσεις που είχε με εξίσου διάσημες ηθοποιούς της εποχής, όπως η Romy Schneider, η Mireille d’Arc και η Anne Parillad.