ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ: Οι εξαγγελίες θεσμικών εκτροπών στη Δικαιοσύνη αποτελούν απειλή για τη Δημοκρατία

Με ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για “εξαγγελίες θεσμικών εκτροπών” τονίζοντας ότι “στο σημερινό του show, ο Παύλος Πολάκης υποσχέθηκε κρατικοποιήσεις των πάντων – και όσων, δηλαδή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκχώρησε στο Υπερταμείο”.

Επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι “πρόκειται για το σοβιετικό οικονομικό μοντέλο του κ. Πολάκη και των περισσότερων στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έμεινε όμως εκεί, εξαγγέλλοντας και μια “δεύτερη σχολή δικαστών”, η οποία προφανώς θα λειτουργεί ως η επίσημη ακαδημία του παραδικαστικού κυκλώματος που ονειρεύεται ανοιχτά η αξιωματική αντιπολίτευση”.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Στο σημερινό του show, ο Παύλος Πολάκης υποσχέθηκε κρατικοποιήσεις των πάντων – και όσων, δηλαδή, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκχώρησε στο Υπερταμείο. Πρόκειται για το σοβιετικό οικονομικό μοντέλο του κ. Πολάκη και των περισσότερων στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έμεινε όμως εκεί, εξαγγέλλοντας και μια “δεύτερη σχολή δικαστών”, η οποία προφανώς θα λειτουργεί ως η επίσημη ακαδημία του παραδικαστικού κυκλώματος που ονειρεύεται ανοιχτά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Αν οι οικονομικές του αναλύσεις προκαλούν γέλιο σε σύγκριση με την πολιτική που εφάρμοσε ως Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, οι εξαγγελίες θεσμικών εκτροπών στη Δικαιοσύνη αποτελούν ξεκάθαρη απειλή για τη Δημοκρατία.

Την περίοδο 2015-2019, όντως επιχείρησαν να ελέγξουν τους αρμούς της εξουσίας, με παραδικαστικές κινήσεις, στημένους τηλεοπτικούς διαγωνισμούς και υπονόμευση των Ανεξάρτητων Αρχών. Ευτυχώς η Ελλάδα, έχει ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου λειτουργεί. Κι όσο ονειρεύονται επιστροφή στις ίδιες μεθόδους, τόσο οι πολίτες θα τους γυρίζουν την πλάτη.

Παύλος Πολάκης: Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου & μαζική εισροή μέσα από μία δεύτερη σχολή δικαστών 

Ο Παύλος Πολάκης, σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Διαφθορά, διαφάνεια, δικαιοσύνη» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Ιανουαρίου ανέφερε ότι  η “δεύτερη φορά Αριστερά” θα περιλαμβάνει κρατικοποίηση τουλάχιστον μιας τράπεζας, της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη με εθελούσια έξοδο δικαστών

“Δεν γίνεται να μην ξαναπάρουμε πίσω κάποιους βασικούς στρατηγικούς πυλώνες, όπως το θέμα της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ. Πώς θα ελέγξεις την ακρίβεια εάν δεν έχεις στα χέρια σου το εργαλείο της ΔΕΗ που θα καθορίσει τις τιμές και θα βάλει του κανόνες του παιχνιδιού;” αναρωτήθηκε

“Πώς θα δώσεις στον κόσμο την αίσθηση, ότι υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα, αν δεν τιμωρηθούν αυτοί που κλέβουν. Και πώς θα τιμωρηθούν αυτοί που κλέβουν; Χρειάζονται θεσμικές αλλαγές -με νομοθετικά μέτρα, όχι “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”- σε σχέση με τη δικαιοσύνη. Πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των δικαστών (…) δεν φτάνουν. Θέλει παραπάνω. Μπορεί να υπάρξει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, μαζικής εισροής μέσα από μία δεύτερη σχολή δικαστών, μέσα από ένα άλλο μηχανισμό” πρόσθεσε