Μίνως Μάτσας: “Η μουσική αθέατη μέσα μας”

Στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023, ο βραβευμένος συνθέτης Μίνως Μάτσας θα δώσει μεγάλη συναυλία βασισμένη στα έργα του, τις ορχηστρικές συνθέσεις του και τα τραγούδια από τον κινηματογράφο, τη τηλεόραση και το θέατρο.

O συνθέτης Μίνως Μάτσας

Εγγονός του ιδρυτή της δισκογραφικής εταιρίας Minos ΕΜΙ, o Μίνως γεννήθηκε σε μία μουσική οικογένεια με τη παράδοση της δισκογραφίας ολοζώντανη, αφού ο πατέρας του Μάκης από πέντε ετών, τον είχε μαζί του στο στούντιο.

Πήρε το πτυχίο κλασικής κιθάρας από το Ωδείο Αθηνών και από τη Σχολή Τζούλιαρντ. Η συνθετική του δραστηριότητα ξεκινά το 1994 με τον κύκλο τραγουδιών: «Χίλιες και μία Νύχτες πάλι», ενώ το 1995 τέσσερις συνθέσεις του, είχαν συμπεριληφθεί στον πολυσυλλεκτικό δίσκο του Γιώργου Νταλάρα.

Ως συνθέτης έχει δεκάδες ταινίες στο ενεργητικό του, θεατρικές παραστάσεις καθώς και τηλεοπτικά προγράμματα. Τα τραγούδια που μεγαλώσαμε μαζί τους είναι πολλά και έχουν γράψει τη δική τους ιστορία, στον δρόμο του πενταγράμμου: ‘Το μινόρε της αυγής’, ‘Όνειρο απατηλό’, Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου’, ‘Ευτυχία’ αλλά και το αξέχαστο ‘Καράβια βγήκαν στη στεριά’ σε στίχους Μ. Γκανά και την υπέροχη ερμηνεία του Γιώργου Νταλάρα, κ.α.

Ο ‘Eduart’ και οι ‘Σκλάβοι στα δεσμά τους’ του χάρισαν το βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Έγραψε επίσης τη μουσική για την ταινία ‘Ο κυρίαρχος του παιχνιδιού 3 – η λύτρωση. Τέλος, υπογράφει το τραγούδι τίτλων της νέας σειράς του Σκαι ‘Οι Πανθέοι’.

Λίγα λόγια για τους συντελεστές και τη συναυλία

Στην πολύ- αναμενόμενη συναυλία, συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ ενώ ο Μίνως Μάτσας θα παίξει πιάνο συμπράττοντας με εξαμελής ομάδα μουσικών. Την Ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Μίλτος Λογιάδης.

Τραγουδούν: Γιώργος Νταλάρας, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Κώστας Τριανταφυλλίδης και Μυρτώ Βασιλείου.

Ωδείο Ηρώδου Αττικού ǀ Πέμπτη 28.09.23 & ώρα: 21.00

  • Τιμές εισιτηρίων : VIP 90€ – Α’ Ζώνη 75€ – Β’ Ζώνη 65€ – Γ’ Ζώνη 50€ Άνω διάζωμα: Δ’ Ζώνη 35€, Ε’ Ζώνη 35€, ΣΤ’ Ζώνη 30€, Ζ’ Ζώνη 25€.
  • Κρατήσεις εισιτηρίων ΑμΕΑ 210 3221 897 & tameia@aefestival.gr
  • Η ηλεκτρονική προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει: https://www.more.com/music/minos-matsas/