Π. Μαρινάκης: Ο Αυγενάκης δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος

Η ποινή που υπεβλήθη ακαριαία στον κ. Αυγενάκη είναι η μέγιστη δυνατή ποινή που μπορεί να επιβληθεί σε έναν βουλευτή. Η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, συνεπάγεται και την αποχώρησή του από όλα τα όργανα του κόμματος, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι: «Διακινείται ότι “τον έβγαλε για λίγο ο Μητσοτάκης για να τον έχει πάλι υποψήφιο”. Σε αυτό απαντώ: Συνολικά συμπεριφορές του “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” είναι η πρώτη και κυριότερη αντένδειξη για να είναι κάποιος μέλος μιας ΚΟ ή να είναι εκ νέου υποψήφιος για να γίνει μέλος αυτής». Πρόσθεσε ότι «οι άμεσες και καθαρές λύσεις δείχνουν ότι θέλουμε να πάμε σε μια νέα εποχή».

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Ο ΣΥΡΙΖΑ δίδαξε σε όλο τον κόσμο την λέξη κωλοτούμπα»

Απαντώντας στα περί μισής διαγραφής του κ. Αυγενάκη τα οποία καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση τόνισε:«στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί». Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που δίδαξε σε όλη την Ευρώπη τη λέξη «κωλοτούμπα» και μας έμαθε στην Ελλάδα την αξία της «καρέκλας». Αυτή ήταν η συγκολλητική τους ουσία. Τώρα, θέλετε να θυμηθούμε συμπεριφορές και τραμπουκισμούς πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ – που είναι ακόμα βουλευτής – κατά συναδέλφων σας, κατά δικαστών, κατά πολιτών, κατά πολιτικών του αντιπάλων. Δηλαδή, για το κόμμα που συμπεριφορές, όπως το «θα σε χώσω δύο μέτρα κάτω από τη γη», τις επικροτεί, είναι μία μέρα στη δουλειά. Ή αμετάκλητες καταδίκες για σοβαρότατα αδικήματα τις επιβραβεύει με νέες υποψηφιότητες; Μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, που σε όλες τις περιπτώσεις συμπεριφορών, έχουμε άμεσες αντιδράσεις, με βάση, βέβαια, και το ποιος είναι αυτός ο οποίος διαπράττει αυτή την πράξη.»

Για τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης στο περιστατικό αυτό είπε: «Η ποινή που επεβλήθη ακαριαία στον κ. Αυγενάκη είναι η μέγιστη που μπορεί να επιβληθεί σε έναν βουλευτή. Έγινε σε λίγες ώρες όταν παρουσιάστηκε στην αρμόδια επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ. Αυτή η αντιμετώπιση η οποία είναι αυτονόητη και δεν πανηγυρίζουμε ήταν αντίστοιχη με τον τρόπο αντιμετώπισης επί των ημερών Μητσοτάκη σε όλες τις άλλες συμπεριφορές. Η απόδοση των εχόντων χαρτοφυλάκια κρίνεται σε βάθος χρόνου. Σε ζητήματα συμπεριφοράς δεν υπάρχει χρόνος και οι πολίτες δικαίως είναι αυστηροί».

Πρόσθεσε επίσης ότι «ζητήθηκαν εξηγήσεις το προηγούμενο βράδυ από τον κ. Αυγενάκη από συνεργάτες του πρωθυπουργού και του ζητήθηκε να πει τι ακριβώς έγινε. Η αντίδραση ήταν ακαριαία από την κυβέρνηση. Δεν πέρασαν καν ώρες αλλά λίγα λεπτά μόλις ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός».