Κριτική ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας

syriza.gr

Κριτική, στα νέα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, άσκησε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Η βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε τη γνωστή του συνήθεια, να εξαγγέλλει ως νέα πράγματα που ήδη ισχύουν και που αδυνατούν να δώσουν λύση στο οικονομικό αδιέξοδο και συνέχισε λέγοντας: «Παρατάσεις σε αποσπασματικές ρυθμίσεις, αναβολές και επιστρεπτέες προκαταβολές, μέτρα που αποδεδειγμένα πλέον έχουν οδηγήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ασφυξία και την οικονομία σε κατάρρευση».

Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, «… δεν ακούσαμε λέξη για ρύθμιση και διαγραφή χρεών, μετατροπή του συνόλου της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση και κάλυψη του κόστους για διατήρηση των θέσεων και των σχέσεων εργασίας.»

Κλείνοντας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο προσφιλές θέμα των τελευταίων ημερών το «γλέντι της Ικαρίας», αναφέροντας χαρακτηρίστηκα ότι: «Με τους πολίτες κλειδωμένους στα σπίτια τους, τον κ. Μητσοτάκη να γλεντάει στην Ικαρία και τον κ. Σταϊκούρα να επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια, το μόνο που αποδεικνύει η κυβέρνηση είναι ότι έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο, αλλά και ότι αυτό ουδόλως φαίνεται να την απασχολεί».