Η ταινία “Καραγκιόζης The Movie” έρχεται στους κινηματογράφους στις 8 Δεκεμβρίου

Η ταινία «Καραγκιόζης The Movie»

Η ταινία “Καραγκιόζης The Movie” είναι η πρώτη, μεγάλου μήκους ταινία animation με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη.

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στην ιστορία του “Καραγκιόζης Γραμματικός”, που είναι ένα από τα παλαιότερα έργα στο ρεπερτόριο του ελληνικού θεάτρου σκιών κι επιλέχθηκε για να αποτελέσει τον βασικό κορμό, πάνω στον οποίο στηρίζεται το σενάριο της ταινίας.

Ο Διοικητής του χωριού αποφασίζει να διορίσει έναν δημόσιο γραμματέα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς οι υπάλληλοί του αναγκάζονται να παραμελούν την εργασία τους για να εξυπηρετούν τους αναλφάβητους συμπολίτες τους στην γραπτή τους επικοινωνία.

Ο Χατζηαβάτης αναλαμβάνει να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για τη θέση, ώσπου συναντά τον Καραγκιόζη που τον εντυπωσιάζει με τις γραμματικές γνώσεις που λέει πως έχει και η αναζήτηση λαμβάνει τέλος! Μετά από μια ξεκαρδιστική συνάντηση με τον Διοικητή, ο Καραγκιόζης γίνεται ο Γραμματικός του χωριού και πιάνει, γεμάτος όρεξη και άδειος γνώσεων, μολύβι και χαρτί.

Αυθ. Τίτλος: “Καραγκιόζης: The Movie”

Είδος: Κινούμενα Σχέδια, Κωμωδία, Οικογενειακή

Πρεμιέρα: 08 Δεκεμβρίου 2022

Συντελεστές

Παραγωγή: White Fox S.A. Anama LTD Cosmote TV ǀ Επιμέλεια: Άθως Δανέλλης ǀ Σκηνοθεσία: Άκης Καρράς, Χρήστος Λειβαδίτης, Αικατερίνη Παπαγεωργίου ǀ Διάρκεια: 74′

Στα τραγούδια ακούγονται εκτός από τον Άθω Δανέλλη, ο Γιάννης Νιάρχος, η Έλενα Μαραγκού και άλλοι.

Δείτε το trailer της ταινίας