Η LG αποχωρεί από την αγορά των smartphones

Photo hawkHD από το Pixabay

Η LG Electronics ανακοίνωσε τη Δευτέρα 5/4, την πρόθεση της αποχωρήσει από την αγορά των smartphones, κλείνοντας το συγκεκριμένο ζημιογόνο τμήμα. Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα στο βρετανικό BBC, ο κολοσσός ηλεκτρονικών συσκευών της Νότιας Κορέας προχώρησε στην απόφαση αυτή, αφού το τμήμα των smartphnes τα τελευταία έξι χρόνια παρουσίαζε σημαντικές ζημιές, συνολικού ύψους περίπου €4,5 δισεκατομμυρίων.

Η LG δεν άντεξε τον ανταγωνισμό

Η LG πραγματοποιώντας πολλές καινοτομίες, όπως κάμερες εξαιρετικά ευρείας γωνίας, κατάφερε το 2013, να αναδειχθεί η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής smartphones. Οι παραπάνω προσπάθειες της εταιρείας δεν βοήθησαν, δεδομένου ότι η  αγορά κινητών τηλεφώνων-smartphones, έχει γίνει ιδιαίτερα ανταγωνιστική τα τελευταία χρόνια και ουσιαστικά κυριαρχείται από τη Samsung και την Apple. Η LG εξακολουθεί σήμερα να κατατάσσεται ως η τρίτη πιο δημοφιλής στη Βόρεια Αμερική, αλλά έχει υποχωρήσει σε άλλες αγορές, ενώ και στην εγχώρια αγορά της Νότιας Κορέας εξακολουθεί να βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Πέρυσι εξήγαγε 28 εκατομμύρια τηλέφωνα, τα οποία δεν συγκρίνονται με τα 256 εκατομμύρια της Samsung, σύμφωνα με την Counterpoint. Το τμήμα των smartphones είναι το μικρότερο από τα πέντε τμήματα της LG, αντιπροσωπεύοντας μόλις το 7,4% των εσόδων. Μέχρι σήμερα κατέχει το 2% στην παγκόσμια αγορά κινητών τηλεφώνων.

“Η στρατηγική απόφαση της LG να αποχωρήσει από τον απίστευτα ανταγωνιστικό τομέα των κινητών τηλεφώνων, θα επιτρέψει στην εταιρεία να εστιάσει πόρους σε τομείς ανάπτυξης όπως ηλεκτρικά οχήματα, συνδεδεμένες συσκευές, έξυπνα σπίτια, ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη“, ανέφερε σε δήλωση της η εταιρεία.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τηλεοράσεις

Η LG εξακολουθεί να διαθέτει μια ισχυρή επιχείρηση ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, ιδιαίτερα στις οικιακές συσκευές και τις τηλεοράσεις. Η LG είναι η δεύτερη μάρκα τηλεόρασης με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο μετά τη Samsung.

Τον Δεκέμβριο ξεκίνησε συνεργασία με τον προμηθευτή αυτοκινήτων Magna International, με σκοπό να κατασκευάσει βασικά εξαρτήματα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. “Προχωρώντας προς τα εμπρός, η LG θα συνεχίσει να αξιοποιεί την τεχνογνωσία της σε κινητές συσκευές και να αναπτύσσει τεχνολογίες σχετικές με την κινητικότητα, όπως το 6G για να βοηθήσει στην περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς”, πρόσθεσε εκπρόσωπος.

Οι αναλυτές ανέφεραν ότι οι αντίπαλοι της, η νοτιοκορεάτικη Samsung και οι κινεζικές εταιρείες, όπως η Oppo, η Vivo και η Xiaomi, είναι πιθανό να επωφεληθούν περισσότερο από την έξοδο της LG. Τέλος να σημειώσουμε ότι οι κατασκευαστές smartphones πιέστηκαν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, βλέποντας τις πωλήσεις τους να υποχωρούν, περίπου κατά 10% το 2020.

culpanews.gr με πληροφορίες από BBC