Αξιότιμε κύριε Τσίπρα …

Αξιότιμε κύριε Τσίπρα,

αν και βαριά ηττημένος, είστε το πρόσωπο της επικαιρότητας.

Όχι για την εξέλιξη της πολιτικής σταδιοδρομίας σας (αυτό αφορά μόνο εσάς και το εσωτερικό βαθύ κόμμα σας), αλλά για την ουσιαστική μεταβολή της ιδεολογίας σας. Αυτή αφορά την Κοινωνία, την Χώρα.

Μιας ιδεολογίας, που επιβραβεύτηκε μεν το 2015, αλλά απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του Λαού, σε συνεχόμενες εκλογές μεχρι και τις τελευταίες της 25-6-2023.

Μάλιστα με συνεχή μείωση της δύναμης του κόμματός σας, η οποία από Μάιο έως Ιούνιο 2023 συρρικνώθηκε κατά 12% ακόμη!!

Το ανησυχητικό: φαίνεται πως τόσο εσείς όσο και τα επιτελεία σας δεν αντιληφθήκατε το παραμικρό επί 8 χρόνια!

Οι δομικές αλλαγές της Ελληνικής Κοινωνίας και Δημογραφικά και ως Νέες Νοοτροπίες, σας άφησαν εντελώς ασυγκίνητους. Συντονισμός με την εξέλιξη ΜΗΔΕΝ.

Έχετε πλέον έναν μόνο αντίπαλο μπροστά σας: την Ιστορία!

Εάν η υστεροφημία σας σας απασχολεί, έχετε ακόμα περιθώρια να λειτουργήσετε υπέρ του Λαού και της Χώρας. Η καρεκλομαχία στο κόμμα σας μας αφήνει παγερά αδιάφορους.

Μας ενδιαφέρει πολύ όμως, το να σηματοδοτήσετε την είσοδο της Αριστεράς (??) ή/και της Κεντροαριστεράς (??) στην Νέα Εποχή. Αυτό απαιτεί η ουσιαστική θετική μεταβολή της Χώρας.

Και επειδή η “σημειολογία” των Λέξεων είναι το ίδιο σημαντική με τις “έννοιες”, που αυτές θέλουμε να περιγράφουν, ΤΟΛΜΗΣΤΕ:

  • απαλλαγείτε από τον αυτάρεσκο αυτοπροσδιορισμό σας ως μονοπωλιακού εκπρόσωπου του “προοδευτικού χώρου”. Είναι εξόχως υποτιμητικό για την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού να τον αποκαλείται ευθέως “μη προοδευτικό”, εσάς προσβάλλει!
  • αφήστε τον εμμονικό “εθνομηδενισμό” σας, το να είμαι Έλλην δεν είναι προσβολή! Είναι ο προσδιορισμός μιας πραγματικότητας, μιας πατριωτικής θέσης, είναι η βάση για μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη Εθνική Πολιτική. Ο άπατρις διεθνισμός είναι νεκρός ανά τον κόσμο εδώ και 10ετίες, ας τον εξορίσετε και από την Ελλάδα!
  • σταματείστε την ενοχοποίηση της Αριστείας και το κάλεσμα “στην ανυπακοή”. Η εικόνα σας χωρίς γραβάτα και με σηκωμένα μανίκια, εάν δεν είναι ένα απλό επικοινωνιακό τέχνασμα, παραπέμπει σε όρεξη για δουλειά και αποτελέσματα. Ξέρετε κάποια δουλειά, που μπορεί να γίνει με εχθρό την Αριστεία; Ξέρετε κάποια αποτελέσματα, που έγιναν βασισμένα στην ανυπακοή;
  • δώστε την σημασία και προσοχή στην Παραγωγική Αναδιάρθρωση της Κοινωνίας, που θα οδηγήσει στην αναδιάρθρωση της Οικονομίας. Διαλύστε την κυρίαρχη κουλτούρα σας των επιδοματικών προσδοκιών από την εργατική τάξη. Η εργατική τάξη δεν είναι ΑμΕΑ, είναι η ραχοκοκαλιά της Χώρας, ωθήστε την στην Καινοτομία, στην Παραγωγικότητα και την Ανταμοιβή.

Και για το πάλαι ποτέ δυνατό σας χαρτί, τον πάλαι ποτέ προνομιακό σας χώρο, την Νεολαία μας, δώστε το σύνθημα για Μόρφωση και όχι απλά πτυχία, για Μάθηση και όχι απλά σπουδές.

Αγκαλιάστε τα 500.000 άξια Ελληνόπουλα, που σπουδάζουν-ζουν-εργάζονται στο εξωτερικό, όπως κάνετε με τόση αφοσίωση για κάθε προσφυγόπουλο, μεταναστόπουλο που έρχεται στην Ελλάδα.

Ο Ανθρωπισμός ΔΕΝ μπορεί να έχει διαχωριστικές γραμμές, αποδείξτε συνέπια λόγων και έργων άσχετα από “δικους μας” και “άλλους”.

Αξιότιμε κύριε Τσίπρα,

το ραντεβού σας με την Ιστορία δεν ήταν το 2015, είναι ΤΩΡΑ!

Τιμήστε το!!!

Γιώργος Βλάχος
Μέντωρ Ανάπτυξης Επίδοσης-Απόδοσης & Καριέρας - Performance & Career Growth Master - Πρώην CEO HELLAMAT Lafarge Group, Μέλος Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της Δημοτικής Παράταξης “ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 - ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ", με υποψήφιο Δήμαρχο τον Άγγελο Παλαιοδήμο