Ανοικτή επιστολή προς τον κ. Ρ. Τ. Ερντογάν

Κύριε Ερντογάν,

κάνετε ένα συνεχές Ιστορικό λάθος: όλα τα νησιά του Αιγαίου ανήκουν στην Ελλάδα και μέσω αυτής στον Παγκόσμιο Πολιτισμό! Είναι κοιτίδα του Ελληνικού Πολιτισμού, βάθρου και ακρογωνιαίου λίθου του Δυτικού Πολιτισμού, θεμελιωτή και σηματοδότη του σημερινού Κόσμου!

Η Τουρκία κύριε Ερντογάν, σε ποιον Πολιτισμό ανήκει;

Ασιατικός Πολιτισμός ενιαίος ΔΕΝ υπάρχει! Ινδικός ναι, Σουμεριακός ναι, Ασσυριακός ναι, Βαβυλωνιακός ναι, Αιγυπτιακός ναι, Περσικός ναι, Εβραϊκός ναι, Κινεζικός ναι, Αραβικός ναι!

Τουρκικός – Οθωμανικός Πολιτισμός υπάρχει;

Εάν ναι, μπορείτε να μας αναφέρετε έστω ΜΙΑ (1) προσφορά του στον Παγκόσμιο Πολιτισμό; Θα μας διευκολύνατε πολύ, για να σας κατανοήσουμε, ως πολιτιστική κουλτούρα!

Όσο κι αν έχω προσπαθήσει, η μόνη προσφορά σας, που έχω εντοπίσει, είναι το, ομολογούμενο συνεχώς από εσάς, κληροδοτούμενο “γενοκτονικό DNA”!

Θα μας λέγατε και μία δεύτερη προσφορά σας, το “παζάρι”, αλλά κι εδώ κάνετε λάθος! Σας έχουν προλάβει οι Φίλοι Λαοί του Ισραήλ και της Αραβίας, που το χρησιμοποιούν επί χιλιετίες, μάλιστα σωστά, ως εμπορική τακτική και διαδικασία! Ενώ εσείς θεωρείτε το παζάρι “μέθοδο εξουσίας”, με ναζάκια, εκβιασμούς και κραυγούλες!

Οι γεννήτορές σας Μογγόλοι και Τάταροι, εξαιρετικοί πολεμιστές!

Από τα έγκατα της Ασίας έφτασαν στις πολυπόθητες θάλασσες της …. επαγγελίας! Ξέχασαν όμως να αφομοιώσουν έστω και τα βασικά, από τους Πολιτισμούς, που ισοπέδωσαν και γενοκτόνησαν στο διάβα τους!

Αυτό το κόμπλεξ σας κατέχει και θα σας κατατρέχει για πάντα! Αλαζονείες και “κιτς παλάτια”, ΔΕΝ είναι συστατικά πολιτισμένων Ηγετών, πόσο μάλλον με το μεγαλύτερο μέρος του Λαού τους να πεινά, να διώκεται και να εκτελείται!

Κύριε Ερντογάν,

Για ποια “στρατιωτική εισβολή” σε νησιά του Αιγαίου κατηγορείτε την Ελλάδα; Πότε ακριβώς συνέβη, που και πως;

Nα σας θυμίσω, πως εσείς οι ίδιοι, αποκαλείτε τον Έλληνα Yunan, Ίωνα! Σωστά, αφοί οι προαιώνιοι κάτοικοι των παραλίων σας και των νησιών μας, ήσαν οι Ίωνες Έλληνες! Με τον Ιωνικό ρυθμό τους  να κοσμεί τα πιο ιστορικά και τα πιο όμορφα κτήρια του Κόσμου! Αρχίζοντας πριν από 2.800 χρόνια, μέχρι και σήμερα! Αυτούς βρήκαν εκεί, αυτούς είδαν μπροστά τους οι γεννήτορές σας Μογγόλοι και Τάταροι (μετέπειτα Οθωμανοί), όταν αντίκρυσαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους θάλασσα, πριν μόλις και μετά βίας 600 χρόνια!

Να σας θυμίσω, πως οι σημερινοί Ιταλοί, με περηφάνεια και Πολιτισμό 2.500 ετών, αποκαλούν την Νότια Ιταλία Magna Grecia! Χωρίς να υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα μεταξύ των δύο Λαών και των Ηγεσιών τους διαχρονικά Θα τολμούσατε ποτέ μια τέτοια Πολιτιστική και Πολιτισμική απόφαση, για τον χαρακτηρισμό της Δυτικής Τουρκίας ως Magna IoniaGrecia; Θα ήταν μια ιστορική Πολιτισμική απόφασή σας, με Παγκόσμιο αντίκτυπο!

Σε όλες τις Πολιτισμένες χώρες, οι Ελληνικές αρχαιότητες ονομάζονται Ελληνικές, οι ύστερες Ελληνικές Ελληνιστικές, οι Ρωμαϊκές Ρωμαϊκές! Εσείς, με ποιο δικαίωμα τις αποκαλείτε Τουρκικές? Μην συνεχίζετε να είστε Βιαστές του Παγκόσμιου Πολιτισμού! Εκτίθεστε!

Κύριε Ερντογάν,

“Θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία”!

Το θράσος δεν είναι ούτε Τόλμη, ούτε καν θάρρος βέβαια! Όσο για την Αρετή, μάλλον πρέπει να μάθετε Ελληνικά, για να την αντιληφθείτε, ως έννοια!

Θαρρώ, δεν θα υπάρχει αντίστοιχη λέξη στην Τουρκική γλώσσα!

Σας εύχομαι κάθε κουράγιο! Τα πρώτα 500 χρόνια είναι δύσκολα, τα επόμενα δυσκολότερα!

Γεώργιος Ν. Βλάχος

Έλλην του Αιγαίου και της Ιστορίας του.

ΥΓ.
Με την ευκαιρία, μας διαφωτίζετε, εάν οι συνεχείς εισβολές σας στην Συρία, το Ιράκ, την Λιβύη είναι “ειρηνικές κινήσεις αγάπης” προς τον Συριακό, τον Ιρακινό και τον Λιβυκό Λαό; Με βάση ποια άρθρα του Διεθνούς Δικαίου και ποιες Διεθνείς Συνθήκες/Συμβάσεις;

Γιώργος Βλάχος
Μέντωρ Ανάπτυξης Επίδοσης-Απόδοσης & Καριέρας - Performance & Career Growth Master - Πρώην CEO HELLAMAT Lafarge Group, Μέλος Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της Δημοτικής Παράταξης “ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 - ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ", με υποψήφιο Δήμαρχο τον Άγγελο Παλαιοδήμο