Άγγιξε τα $140 η τιμή πετρελαίου Brent

©pixabay

Στα 140 δολάρια, στο υψηλό σχεδόν 14 ετών, εκτινάχθηκαν χθες Κυριακή, οι τιμές του πετρελαίου Brent, καθώς οι έμποροι ανησυχούσαν για τις επιπτώσεις από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η τιμή ανά βαρέλι πετρελαίου Brent έχει αυξηθεί κατά 33% από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου. Η πτώση του δολαρίου συνέβαλε επίσης στην άνοδο του αργού.

Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ Chakib Khelil δήλωσε την Πέμπτη, ότι οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να αυξηθούν μεταξύ 150 και 170 δολαρίων το βαρέλι μέχρι το καλοκαίρι. Η πρόβλεψη του Khelil προκάλεσε άλμα στις τιμές

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε την Κυριακή, ότι η Ουάσιγκτον βρίσκεται σε «ενεργές συζητήσεις» με ευρωπαϊκά έθνη σχετικά με την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου, ως περαιτέρω οικονομική κύρωση κατά της Μόσχας, αν και σταμάτησε να ανακοινώσει άμεσο μποϊκοτάζ.

Ακόμη και αν το πετρέλαιο εξακολουθεί να εξαιρείται τεχνικά από τις κυρώσεις, οι Ρώσοι εξαγωγείς πετρελαίου αγωνίζονται να βρουν αγοραστές. Η Shell είναι μία από τις μοναδικές εταιρείες που εξακολουθεί να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο, αν και είπε ότι θα δωρίσει τα κέρδη σε ουκρανικούς σκοπούς.

Διαβάστε περισσότερα στο moneyview.gr