3πλός Ολυμπιονίκης ο Έλληνας !!!

Photo Joshgmit από το Pixabay

Ημέρες Δόξας στο Καλλιμάρμαρο!

Αναβίωσε με επιτυχία η Ολυμπιάδα Πνευματικού Αθλητισμού, που είχε ως απόλυτο νικητή τον Έλληνα!

3πλός Ολυμπιονίκης: Χρυσός-Αργυρός-Χάλκινος!

Ταλέντο και σκληρή προσπάθεια 3.000 χρόνων, βρήκαν την δικαίωσή τους! Ο άδικα λοιδορούμενος από τους αθλητές άλλων χωρών Έλλην, επιστρατεύοντας όλα τα κουράγια του, έδειξε με αδιαμφισβήτητο τρόπο την ανωτερότητά και μοναδικότητά του.

Σάρωσε, κατακτώντας και τα 3 μετάλλια, υποχρεώνοντας έτσι την παγκόσμια κοινότητα του Πνευματικού Αθλητισμού να υποκλιθεί!

Μόνη παραφωνία η στάση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Επαγγελματικού Πνευματικού Αθλητισμού (ΕοΕπα) , που με εμπάθεια δεν έκανε ούτε μία επίσημη δήλωση αναγνώρισης, αφήνοντας σκόπιμα “διαρροές”, πως οι μη ελεγχόμενοι από αυτήν Έλληνες αθλητές, υποσκάπτουν την καταξιωμένη εικόνα της Χώρας, ως “ψωροκώσταινας” και “φρενοκομείου”!

Ας κάνουμε όμως λεπτομερή αναφορά:

Οι αγώνες της Ολυμπιάδας Πνευματικού Αθλητισμού διήρκεσαν αρκετές 10ετίες. Περιλάμβαναν αθλήματα με κάθε είδους εμπόδια, επιτρέποντας “τρικλοποδιές”, δίνοντας συνεχώς “προβάδισμα” στους αθλητές των άλλων χωρών, υποχρεώνοντας τον Έλληνα να τρέξει ακόμα και “ξυπόλυτος”.

Δύο φορές με μεγαλείο ψυχής και αυταπάρνηση ο Έλληνας έτρεξε να βοηθήσει αθλητές άλλων χωρών, που αντιμετώπιζαν κίνδυνο ολικής κατάρρευσης. Η αχαριστία σε όλο της το μεγαλείο βέβαια, όταν αυτοί συνήλθαν, αντί να βοηθήσουν τον Έλληνα, βοήθησαν απροσχημάτιστα τους κύριους αντιπάλους του!

Η θλιβερή ΕοΕπα αντί ενστάσεων, “έτριβε τα χέρια της” προσβλέποντας σε πρόσκλησή της να συμμετάσχει επιτέλους στην Διεθνή Ομοσπονδία, ως δήθεν ισότιμο μέλος!

Και όμως, όλες αυτές οι αντιξοότητες το μόνο που κατάφεραν, ήταν να “κεντρίσουν” τον εγωϊσμό και το μοναδικό Φιλότιμο του Έλληνα, που διαψεύδοντας όλα τα προγνωστικά, τερμάτισε και 1ος και 2ος και 3ος!

Τα μετάλλια αναλυτικά:

Χάλκινος Ολυμπιονίκης, για την εκπληκτική ικανότητά του να αναλύει και να επιλέγει αυτόματα στο προκλητικό άθλημα “λεφτά προς Αξίες”, value for money βαρβαριστί.

Το μετάλλιο και στεφάνι από φύλλα κληματαριάς, έδωσε ο Κυνικός Φιλόσοφος Διογένης, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Ουδείς μπορεί να σου δώσει κάτι, που δεν έχει

Αργυρός Ολυμπιονίκης, για το γνήσιο ταλέντο του στο δύσκολο και απαιτητικό άθλημα της “ευρηματικότητας” με ελάχιστα μέσα, πάντα με θετική και πλάγια σκέψη, πάντα με χαρούμενη διάθεση!

Το μετάλλιο και στεφάνι από φύλλα ελιάς, έδωσε ο εκ των 7 σοφών Κλεόβουλος ο Ρόδιος, τονίζοντας προς όλους:

Μέτρον Άριστον

Χρυσός Ολυμπιονίκης, για την αδιαμφισβήτητη δυναμική του στο κορυφαίο άθλημα της “διάκρισης”, σε κάθε εποχή, σε κάθε τομέα, σε κάθε τόπο!

Το μετάλλιο και στεφάνι από φύλλα δάφνης, έδωσε ο Μέγιστος Φιλόσοφος Αριστοτέλης, αναφωνώντας:

Είμαστε ότι κάνουμε επαναλαμβανόμενα, γι αυτό η Αριστεία δεν είναι δράση, αλλά συνήθεια

Ράγισαν τα μάρμαρα στην ανάκρουση του Ελληνικού Εθνικού Ύμνου! Εικόνες αδελφοσύνης, μεγαλείου και πίστης για το Αύριο! Έντονη η συγκίνηση από το σύνθημα, που φώναζε συνεχώς η Ελληνική Πνευματικά  Αθλούμενη Νεολαία:

Άμμες δε γ’ εσόμεθα πολλώ κάρρονες

Έντρομη η ΕοΕπα, που νόμισε πως το σύνθημα είναι υβριστικό γι αυτήν, ζήτησε μετάφραση, ακούγοντάς την με πολύ σκεπτικισμό:

Εμείς θα γίνουμε πολύ καλύτεροί σας

Μελανό σημείο οι κάθε είδους παράγοντες της ΕοΕπα, που στην συνέχεια έσπευσαν ανερυθρίαστα να φωτογραφίζονται με τον 3πλό Ολυμπιονίκη!

Με την σεμνότητα και ταπεινότητα, που χαρακτηρίζει όλους τους πραγματικά Μεγάλους, ο 3πλός Ολυμπιονίκης δήλωσε:

Για την Ελλάδα ρε γαμώτο”!

Για την περιγραφή από το Καλλιμάρμαρο,

Γιώργος Βλάχος

Γιώργος Βλάχος
Μέντωρ Ανάπτυξης Επίδοσης-Απόδοσης & Καριέρας - Performance & Career Growth Master - Πρώην CEO HELLAMAT Lafarge Group, Μέλος Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της Δημοτικής Παράταξης “ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 - ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ", με υποψήφιο Δήμαρχο τον Άγγελο Παλαιοδήμο