Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 2o Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης #aiforum23 του Ομίλου Ai Catalyst

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη και το 2o Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης – #aiforum23 του Ομίλου Τεχνητής Νοημοσύνης – Ai Catalyst στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, με περισσότερους από 380 εγγεγραμμένους συνέδρους για να το παρακολουθούν με φυσική παρουσία και εκατοντάδες στη ζωντανή προβολή μέσω Διαδικτύου.

Το συνέδριο χαιρέτισαν εκπρόσωποι φορέων της Πολιτείας, της έρευνας και της επιχειρηματικότητας αναφερόμενοι στις αλλαγές που φέρνει η Τ.Ν.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε εκτενώς στην υιοθέτηση της ΤΝ στις ελεγκτικές δράσεις της ΑΑΔΕ και στο πώς η τεχνολογία βοηθά στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Βασίλης Σπανάκης μίλησε για την ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας με τη χρήση της ΤΝ. Ο Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Καθ. ΕΜΠ κ. Κωνσταντίνος Καράτζαλος αναφέρθηκε στο πώς η πολιτεία δραστηριοποιείται για να καθορίσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργούν οι εφαρμογές της ΤΝ.

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον fireside chat, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Αθηναίων, Καθ. ΕΜΠ, κ. Χάρης Δούκας, αναφέρθηκε στις εξελίξεις της ΤΝ και στο πως αυτές επηρεάζουν τη Δημοκρατία και την Πολιτεία απαντώντας στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου Μανώλη Ανδριωτάκη.

Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 30 ομιλητές σε 6 θεματικές ενότητες που αφορούσαν, στις εξελίξεις και την εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης στο χρηματοπιστωτικό τομέα και στην υγεία, στο οικοσύστημα της ΤΝ στην Ελλάδα, στις θέσεις της Πολιτείας σχετικά με την ΤΝ, σε θέματα ηθικής και διαφάνειας της ΤΝ, καθώς και στην εκπαίδευση και τις δεξιότητες που απαιτούνται στην εποχή της ΤΝ.

Ο Όμιλος ευχαριστεί θερμά για την υποστήριξή τους τις εταιρείες-χορηγούς: QUALCO Group (Μέγας χορηγός), Janzz Technologies, Zurich, (Χρυσός χορηγός), Cosmote και KPMG (Αργυροί χορηγοί) καθώς και τις εταιρείες Inforex SA, Eurocapital Partners, Karabinis Medical, Business Partner Network (BPN), We Insurance, Praxis Factor, Compro, Effect και Value Marketing για την ευγενική τους υποστήριξη.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να παρακολουθήσουν το συνέδριο σε μαγνητοσκόπηση στην ιστοσελίδα: www.aiforum.gr

Σχετικά με τον Όμιλο Τεχνητής Νοημοσύνης – AI Catalyst

Ο Όμιλος Τεχνητής Νοημοσύνης – AI Catalyst ιδρύθηκε το 2021. Είναι ένα ευρύ δίκτυο στελεχών και Ακαδημαϊκών από τον χώρο της Επιχειρηματικότητας, της Επιστήμης και της Τεχνολογίας. Στοχεύει στην υλοποίηση κομβικών παρεμβάσεων με σκοπό να αποτελέσει τον καταλύτη στη χώρα μας για μια γρήγορη μετάβαση στην νέα εποχή μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Στα δύο χρόνια λειτουργίας του, ο Όμιλος έχει διοργανώσει πολλές διαδικτυακές εκδηλώσεις με αντικείμενο διάφορα πεδία της Τεχνητής Νοημοσύνης, ημερίδες σε συνεργασία με άλλους θεσμικούς φορείς και συζητήσεις σε θέματα ηθικής στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Παράλληλα, πραγματοποιεί συχνές δημόσιες παρεμβάσεις, μέσω των εξειδικευμένων στελεχών και των ομάδων εργασίας του, στην εθνική διαβούλευση για την Ψηφιακή Βίβλο και την Εθνική Στρατηγική για την Τεχνητή Νοημοσύνη. Επιπλέον, στην προσπάθεια ενίσχυσης του τοπικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα, υποστηρίζει πανελλαδικά δράσεις των μελών του με σκοπό την προώθηση της ΤΝ. Ο AI Catalyst φιλοδοξεί να γίνει ο καταλύτης και επιταχυντής αυτού του άλματος με επίκεντρο την Τεχνητή Νοημοσύνη.