Opinion Poll: Στο 17,1% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Image pjedrzejczyk από το Pixabay

Σε υψηλά επίπεδα κινούνται οι επιδόσεις της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη σύμφωνα με όσα το έρευνα-βαρόμετρο της Opinion Poll, που πραγματοποιήθηκε  για λογαριασμό της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Political».

Αλώβητη βγαίνει η κυβέρνηση με τα όσα συνέβησαν την περίοδο κακοκαιρίας «Μήδεια», αλλά και την κορύφωση των καταγγελιών στο πλαίσιο του #MeToο. Η Έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 15-19 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφει το βαρόμετρο, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 17,1%, του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τη μικρή πτώση της τάξης 0,7% που σημειώνεται. Η αντίστοιχη μείωση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στη διατήρηση ουσιαστικά της ψαλίδας στο επίπεδο του 17,1%, με τη ΝΔ να είναι στο 37,3% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 20,2% (17,3% τον Ιανουάριο).

Σε ότι αφορά τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, πρώτος παραμένει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με 58,4%, ενώ δεύτερη είναι η Φώφη Γεννηματά με 33,1%.

Εντυπωσιακή είναι η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στον χώρο του Κέντρου, με το 78,9% όσων δηλώνουν Κεντρώοι να θεωρούν θετικό το έργο του.

Από το κυβερνητικό έργο δηλώνουν ικανοποιημένοι  το 42% των πολιτών, ικανοποίηση από το έργο του πρωθυπουργού το 57%.

Η ταυτότητα της έρευνας

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Opinion, από τις 15 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2021.

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: Ηλικίας άνω των 17, με δικαίωμα ψήφου

ΜΕΓΕΘΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ: 1.003 νοικοκυριά

ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Πανελλαδική κάλυψη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ: Πολυσταδιακή τυχαία δειγματοληψία με χρήση quota βάσει γεωγραφικής κατανομής.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ: Τηλεφωνικές συνεντεύξεις βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου (CATI).

ΣΤΑΘΜΙΣΗ: Έγινε στάθμιση με βάση τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του Ιουλίου 2019.

ΜΕΓΙΣΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ: +/-3 %

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρία Ζούπη, η Πανελλαδική Πολιτική Έρευνα με το σύνολο των ερωτημάτων για όλες τις εξελίξεις (Νόμος για τα Α.Ε.Ι, πανδημία, οικονομική κρίση, κύμα κακοκαιρίας ΜΗΔΕΙΑ, καταγγελίες για φαινόμενα παιδεραστίας, βιασμών, επίδραση στους πολιτικούς συσχετισμούς κ.λ.π ), θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα.