Το Μάιο χαλαρώνουν τα μέτρα, αλλά μόνον εάν τηρηθούν αυστηρά τον Απρίλιο

Τον Μάιο είναι πιθανόν να ξεκινήσει η χαλάρωση των μέτρων σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί αντον Απρίλιο όλοι μας  τηρήσουν κατά γράμμα τις υποδείξεις των ειδικών.

Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε χαρακτηριστικά πως «είναι στο χέρι μας το Μάιο να χαρούμε τα πρώτα αποτελέσματα της υπεύθυνης στάσης μας», αφού πρώτα υπογράμμισε ότι «ο Απρίλης θα είναι ο πιο δύσκολος και ο πιο κρίσιμος». Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα έγκαιρα μέτρα και η πειθάρχηση της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών έχουν φέρει θετικά αποτελέσματα.

Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί, μέχρι στιγμής, 76 θάνατοι, καθώς σήμερα το πρωί (6.4.2020) έχασαν τη ζωή τους ακόμα τρεις ασθενείς. Σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις, τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα έχουν φτάσει συνολικά τα 1.735, εκ των οποίων 54,9% είναι άνδρες.

Η κυβέρνηση έδεσε  στην δημοσιότητα και  δυο διαγράμματα που δείχνουν την θετική πορεία της χώρας αλλά και την αποτελεσματικότητα των μέτρων σε σχέση με άλλες χώρες. Συγκεκριμένα, τα γραφήματα δείχνουν τη σύγκριση με  Ολλανδία, Βέλγιο και Πορτογαλία το διάστημα από τις 26 Φεβρουαρίου έως και τις 5 Απριλίου.