Στα 13,4 δισ. το “Μένουμε όρθιοι ΙΙ” του ΣΥΡΙΖΑ

Συνολικού ύψους 13,4 δις. ευρώ, η δεύτερη έκδοση του «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» –  αναθεωρημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – το οποίο προτείνουν να έχει διάρκεια 4 μηνών.  

Για τις επιχειρήσεις (μικρές και μεσαίες), το πρόγραμμα  «χαρίζει» 3,7 δις. ευρώ, χωρίς να έχουν υποχρέωση επιστροφής και με μοναδική προϋπόθεση την διατήρηση των θέσεων εργασίας για ένα εξάμηνο. Επίσης προτείνει χρηματοδοτικά εργαλεία, μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας για την ενίσχυση ρευστότητας μέσω κρατικών εγγυήσεων έως και 100%, την μείωση του ΦΠΑ στο σύνολο της εστίασης και χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα έως  150 εκατ. ευρώ.

Συνεχίζοντας την γνωστή πολιτική των επιδομάτων το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» που ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας από το Ζάππειο προτείνει επιδόματα 700 ευρώ για κάθε τριμελή οικογένεια που πλήττεται, ένα τουριστικό πρόγραμμα “Διακοπές για Όλους” ύψους 600 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των δαπανών διαμονής και μεταφοράς για 2,5 εκατ. πολίτες, μαζί με πλειοδοσία άλλων παροχών, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων.

Στην ίδια λογική το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μείωση του ΦΠΑ της εστίασης στο 6%, μη επιστρεπτέα ενίσχυση επιχειρήσεων ύψους 3 δισ. και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για 4 μήνες, που αφορά 400 ευρώ για το πρώτο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, 200 ευρώ για κάθε πρόσθετο ενήλικο μέλος και 100 ευρώ για κάθε παιδί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας συνεχίζοντας την ίδια τακτική, που μας γυρνά αρκετά χρόνια πίσω στο 2015, πότε με το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», πότε με το «Παράλληλο Πρόγραμμα» και τώρα με το «Μένουμε Όρθιοι Ι & ΙΙ», δεν καταφέρνει τίποτα άλλο από το εκμεταλλεύεται για μια ακόμη φορά, μια δύσκολη στιγμή για την ελληνική οικονομία και λαϊκίζοντας χωρίς αιδώ, να μοιράζει φρούδες ελπίδες με μοναδικό σκοπό την μείωση  των  δημοσκοπικών ποσοστών τους. Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, δεν αλλάζουν  και παραμένουν αθεράπευτα ανεύθυνοι. Το «πρόβλημα» για αυτούς είναι ότι άλλαξε η κοινωνία και δεν το έχουν καταλάβει.