Ο Sebastian Kurz ζητά την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» ο Αυστριακός Καγκελάριος Sebastian Kurz είναι αποφασισμένος επιμείνει στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, ότι η μέχρι τώρα διστακτική Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να στείλει ένα ομόφωνο μήνυμα προς την Άγκυρα με την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας.

«Πρέπει να δείξουμε στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι», δηλώνει ο Kurz και τονίζει ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει επιτέλους να δείξει τη δύναμή της…».

 «… Με ενέργειες (της Τουρκίας) αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο διακυβεύεται η φήμη της Ευρώπης, ακόμη και αν πρόκειται για εταίρο του ΝΑΤΟ, όπως η Τουρκία»,  αναφέρει   το Spiegel και προσθέτει ότι ο Sebastian Kurz θέλει «να σφίξει τα λουριά» στην Τουρκία.

Τέλος σε άλλο σημείο το περιοδικό σχολιάζει: «Ο Ερντογάν βάζει φιτιλιές στην περιφέρεια της ΕΕ, στη Συρία, στη Λιβύη, στο Αζερμπαϊτζάν, στο Αιγαίο – αν δεν επιβληθούν τώρα κυρώσεις εναντίον της Άγκυρας, τότε πότε, βροντοφωνάζει ο Kurz. Θέλει τελικά η ΕΕ «να την γονατίσουν»; Ο Αυστριακός Καγκελάριος θέλει να δει «κόκκινες γραμμές», παρότι γνωρίζει ότι η Angela Merkel δεν θα στηρίξει κυρώσεις – κυρίως από φόβο ότι η Τουρκία, όπου ζουν περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες, θα μπορούσε να ανοίξει και πάλι τις πύλες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ».