Ν. Δένδιας προς Μ. Τσαβούσογλου: «Το διεθνές δίκαιο αποτελεί τη μόνη βάση για εποικοδομητικό διάλογο»

Απάντηση στις «ευχές» του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου έδωσε ο Νίκος Δένδιας όποιος σε χθεσινή του ανάρτηση στο Twitter σημείωνε: «Αγαπητέ Νίκο, μερικές φιλικές συμβουλές για το νέο έτος. Σταματήστε να ζητάτε βοήθεια από άλλους και να βλάπτετε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Ας είναι το 2021 η χρονιά που θα διευθετήσουμε  τις διαφορές μας με δίκαιο τρόπο, μιλώντας ευθέως, ειλικρινά και σοβαρά».

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν έχασε χρόνο και με «πληρωμένη» απάντηση και αρκετά υπονοούμενα αντεύχεται στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου σημειώνοντας, ότι η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει τις απειλές πολέμου, να γίνει πιο ευρωπαϊκή,  αποφεύγει τις προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες, επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά, ότι το διεθνές δίκαιο αποτελεί τη μόνη βάση για εποικοδομητικό διάλογο.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Δένδιας αναφέρει: «Ευχαριστώ καλέ μου φίλε Μεβλούτ. Εφόσον ανταλλάσσουμε ευχές και συμβουλές, ας είναι το 2021 η χρονιά που η Τουρκία θα κάνει τα εξής:

1. Θα εγκαταλείψει τις απειλές πολέμου εναντίον της Ελλάδας σε περίπτωση που ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της. Άλλωστε ζούμε στον 21ο αιώνα.

2. Θα φιλοδοξήσει να γίνει πιο ευρωπαϊκή. Λιγότερο νεο-οθωμανική. Αυτό θα λειτουργήσει περισσότερο προς το συμφέρον του τουρκικού λαού.

3. Θα αποφύγει τις προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες».

Και καταλήγει: «Παρεμπιπτόντως. Υπάρχει ένα πράγμα Μεβλούτ που ξέχασες να αναφέρεις πάλι: είναι το διεθνές δίκαιο. Η μόνη βάση για εποικοδομητικό διάλογο για τις διαφορές μας αγαπητέ μου φίλε. Χαρούμενο 2021!».