Μικροκομματικά παιχνίδια και ιδεοληψίες … αψηφώντας για την υγεία των πολιτών

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ & Μερα25 διεκδικούν, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, να πραγματοποιήσουν πορείες, παρά τους εκατοντάδες θανάτους των τελευταίων ημερών απέναντι στην προσπάθεια όλων μας να διασφαλίσουμε τις  ζωές μας  και την υγεία των συνανθρώπων μας.

Για μια ακόμη φορά η πορεία μνήμης για το Πολυτεχνείο καθίσταται αιτία πόλωσης και διχασμού, παραβλέποντας  πως η εξέγερση είχε ακριβώς τον αντίθετο στόχο απέναντι  σε ένα καθεστώς που για επτά χρόνια είχε καταλύσει κάθε δημοκρατική διαδικασία.

Βεβαίως και δεν θα σταθώ στο ότι, κανείς από όλους αυτούς  δεν διαμαρτυρήθηκε, ενώ ή πανδημία δεν είχε φτάσει στα σημερινά επίπεδα, όταν καταργήθηκαν όλες οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου, οι εορτασμοί για την 25η Μαρτίου ή όταν, στη διάρκεια του Πάσχα, αποκλείστηκαν όλες οι θρησκευτικές λειτουργίες. Παραγνωρίζω επίσης πως επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπήρξαν απαγορεύσεις συνάθροισης και πορειών με επίκληση τη δημόσια ασφάλεια, όπως αυτή για την επίσκεψη Ομπάμα τον Νοέμβριο του 2017. Απαγορεύσεις με την επίκληση του νόμου που χαρακτηρίζεται σήμερα χουντικός και για περιπτώσεις που δεν αφορούσαν την δημόσια Υγεία και την προστασία του συνόλου των πολιτών της χώρας. Τότε υπήρχε κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια. Σήμερα η προστασία της Δημόσιας Υγείας και η αντιμετώπιση της διασποράς της πανδημίας αποτελεί «εκτροπή».

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στον κίνδυνο να χαρακτηριστεί συστημικός έχει κηρύξει ανένδοτο στην κυβέρνηση, κλείνοντας συγχρόνως το μάτι στους «ψεκασμένους» και σε όσους είναι έτοιμοι να εμφανιστούν ως οι νέοι «αντιστασιακοί» κόντρα στην «αυταρχική κυβέρνηση».

Οι 71 νεκροί χθες και  οι 59 σήμερα δεν επιτρέπουν μικροκομματικά και ιδεολογικά παιχνίδια. Αυτό που προέχει σήμερα είναι η προστασία της υγείας των πολιτών  και ναμαστε καλά του χρόνου να κάνουμε όσες εκδηλώσεις, διαδηλώσεις, πορείες  θέλουμε. Οι αστικές Δημοκρατίες δεν καταλύονται τόσο εύκολα. «Αλλού και σε άλλα χρόνια» δεν μπορούσες να πεις την άποψη σου …  και εμείς δεν ήμασταν ποτέ σε αυτήν την πλευρά της ιστορίας ….