Δομικός ανασχηματισμός και μάλιστα άμεσα

Γράφει ο Reporter  >>>   

Μπορεί η Κυβέρνηση να διαψεύδει το σενάριο για επικείμενο ανασχηματισμό, αλλά η συζήτηση έχει «ανάψει» για τα καλά όχι μόνον ανάμεσα στους υπουργούς, αλλά και στους βουλευτές. Γνωρίζουμε  ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι εκείνο που θέλει ένα δομικό ανασχηματισμό, με στόχο την υλοποίηση του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής για το 2021. 
Οι τελευταίες πληροφορίες μας από το μέτωπο του ανασχηματισμού, αναφέρουν ότι αυτός προσδιορίζεται χρονικά από κάποιους για τις αρχές του νέου έτους, ενώ δεν αποκλείεται και το ακραίο σενάριο να έχουμε νέο Υπουργικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με ασφαλείς  πληροφορίες θα υπάρξουν ηχηρές έξοδοι κορυφαίων υπουργών, καθώς και δύο-τρείς μετακινήσεις σημαντικών κυβερνητικών στελεχών σε άλλα υπουργεία, απ’ αυτά που διαθέτουν σήμερα.
Την ίδια ώρα αναμένεται να εισέλθουν στη νέα Κυβέρνηση μια σειρά από μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, οι οποίοι θα καταλάβουν πόστα που σήμερα κατέχουν εξωκοινοβουλευτικοί υφυπουργοί. Έτσι θα σταματήσουν και οι γκρίνιες στη βάση της ΝΔ για εξωκοινοβουλευτικούς ιδίως υπουργούς, που αδιαφορούν στα «αιτήματα» τους ή θεωρούνται ότι αλλοιώνουν το πολιτικό και ιδεολογικό προφίλ της Κυβέρνησης. Περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ στην Κυβέρνηση θα δώσουν ένα στίγμα επιστροφής στις ρίζες της παράταξης.
Νέα πρόσωπα που έχουν κάποιο προβάδισμα για το επόμενο κυβερνητικό σχήμα, είναι ο Θοδωρής Ρουσόπουλος καθώς και οι νέοι βουλευτές όπως ο Άγγελος Συρίγος και ο Τάσος Χατζηβασιλείου.